Uitgelicht: KlunderMobiel

Sinds kort is KlunderMobiel te vinden aan de Holterweg 2 in Markelo. Klundermobiel wordt gerund door Peter Klunder. Van origine komt Peter uit Deventer, waar hij opgroeide in de Saab-garage van zijn familie. Als kind wist hij daarom ook al jonge leeftijd dat hij later iets met auto’s wilde gaan doen. ‘’ In 1996 had ik mijn eerste baan als autoverkoper, maar eigenlijk begon ik al op 14 jarige leeftijd. Zo heb ik zaterdagbaantjes gehad bij mijn familie in Deventer en zelfs in Markelo. Ik heb namelijk jaren bij Auto Service Markelo gewerkt op de zaterdag, dat was een enorm goede leerschool voor mij.’’ Na een studie bedrijfseconomie koos Peter ervoor om te gaan studeren aan de IVA in Driebergen, daar specialiseerde hij zich in het autobedrijf. Waarbij Peter de commerciële kant van het auto vak is opgegaan en autoverkoper is geworden. Inmiddels heeft hij jarenlange ervaring met het in- en verkopen van auto’s.


Onderscheiden en bescheiden
Vanaf 2007 was Peter mede-eigenaar van een autobedrijf in Deventer. Het bedrijf waar Peter weg komt voelde ook wel als zijn ‘kindje’, dat je niet zo maar achterlaat. Toch wilde Peter altijd al eens helemaal voor zichzelf beginnen en op een bepaald moment heeft hij dé keuze gemaakt. ‘’Dit voelde als het juiste moment en dan moet je het doen. Ondanks dat het ook best spannend is, om in deze tijd van een pandemie voor jezelf te beginnen heb ik de stap toch gezet.’’ Hoe Peter dan terecht is gekomen in Markelo legt hij uit: ‘’Je moet op zoek naar een ruimte waar je terecht kunt met een aantal auto’s en ook nog eens op redelijk korte termijn. Markelo kende ik natuurlijk al en ik zag dat het pand aan de Holterweg nog leeg stond. Een prachtig punt, heel centraal, voor mensen die van verder wegkomen of uit het westen komen is Markelo heel makkelijk te benaderen via de A1. Daarnaast is er een pomp voor de deur en een wasstraat ernaast die vanaf 19 juni weer opent.’’ Zo doende was de ruimte snel gevonden en is sinds maart 2021 KlunderMobiel te bewonderen in Markelo.

KlunderMobiel is een kleinschalig bedrijf waarin alle aandacht is gericht op het vinden van de juiste auto voor de juiste klant. Tot op heden is Peter erg tevreden: ‘’Het bevalt mij heel goed hier, ik vind het heel leuk en heb het erg naar mijn zin!’’ Peter verkoopt in zijn garage aan de Holterweg gebruikte auto’s. ‘’Mijn voorliefde is altijd een gebruikte auto geweest, elke auto is dan uniek dat vind ik altijd leuk! Ik vind het leuk om auto’s te hebben die niet iedereen heeft.’’ De nadruk bij KlunderMobiel ligt op de Scandinavische auto’s zoals Saab en Volvo, maar ook de Mini is een auto die Peter in zijn assortiment heeft. Wat Peter naast de auto’s zo mooi vind aan zijn werk is het werken in een klein team, samen sparren en er voor gaan en de veelzijdige contacten die hij opbouwt. KlunderMobiel onderscheid zich van andere autoverkopers doordat het erg laagdrempelig is en de klant nadrukkelijk betrokken wordt bij het product. Iedereen rustig een kijkje komen nemen, of binnen stappen voor wat informatie.

Scandinavië
Voor de pandemie was Peter regelmatig in Scandinavië te vinden, op zoek naar interessante bedrijven waar hij auto’s kan inkopen. Hierdoor kent hij de markt daar nu maar al te goed. Dit komt ook mede door de Saab-garage van zijn familie, hierdoor zat zijn voorliefde voor Scandinavische auto’s er al vroeg in. ‘’Als kleine jongen was ik veel bij mijn familie in de garage aan het werk om te kijken en te luisteren hoe dat ging, al doende steek je daar veel van op. Aangezien een Saab al bijna tien jaar niet meer wordt geproduceerd, moet je verder gaan kijken dus dan is Volvo een heel mooi alternatief, in beide gevallen zijn het auto’s die altijd tijdloos blijven. Je kan er een leven lang mee, het worden nooit oude auto’s, dat spreekt mij aan.’’


Veranderingen
Ook KlunderMobiel sluit aan op de veranderingen binnen de autobranche, door bijvoorbeeld het internet. ‘’Vroeger kwamen mensen met veel vragen en waren ze nog écht op zoek naar een auto, dat zoeken gebeurd op dit moment thuis, klanten komen met meer kennis binnen stappen en weten beter wat ze willen. Ze komen bijvoorbeeld voor een auto die ze bij jou gezien hebben en kijken of het een bedrijf is waar je zaken mee wilt doen. Als de auto naar het zin is, kan het heel snel gaan, de lijntjes zijn veel korter.’’ Aldus Peter. Ook het speelveld van klanten is veel groter dan dat Peter gewend was voorafgaand aan deze grote veranderingen. ‘’ Mijn speelveld is zeker heel Nederland en met bepaalde Saabs ook zelfs verkoop in het buitenland. Saab wordt steeds meer een liefhebbers auto. Het grappige is dat het voor veel mensen, geassocieerd wordt met iets oudere mensen, maar daar zit wel een verandering in dat ook steeds jongere mensen, die vroeger op de achterbank zaten, daarin geïnteresseerd zijn. ‘’ Hier speelt Peter op in door te zorgen voor een goede website, maar ook LinkedIn en Facebook spelen daarbij een grote rol. Op beide platformen is Klundermobiel uiteraard ook te vinden.

Afspraak maken
Omdat de klant centraal staat bij KlunderMobiel en ze de klant graag alle aandacht willen geven die het verdiend, is het goed om een afspraak te maken zegt Peter: ‘’ We vinden het belangrijk om je goed te informeren over onze auto’s. Als we weten wat je zoekt, kunnen we de juiste auto voor je vinden. En als deze niet in de showroom staat, gaan we graag voor je op zoek naar de auto die aan je wensen voldoet. Daarom werken wij graag op afspraak. Een afspraak kan de klant telefonisch maken door te bellen naar 0547-785834 of te mailen naar info@klundermobiel.nl. Zo kunnen we samen met de klant een moment inplannen om rustig alle mogelijkheden voor de aanschaf van een auto te bespreken.’’