18e Jaargang | donderdag 16 mei 2024

Wijzigingen oud papier schema OBS de Zwaluw

Niet aanstaande zaterdag maar een weekje later op zaterdag 25 mei halen de vaders/verzorgers van de leerlingen van Obs de Zwaluw oud papier op langs de bekende routes. In december wordt het papier niet op de derde zaterdag van de maand maar een weekje eerder opgehaald. De OR van Obs de Zwaluw heeft de twee wijzigingen in het oud papier schema moeten doorvoeren in overleg met de vervoerder Remondis die deze data wilde wijzigen. De aangepaste data zijn terug te vinden in de agenda op deze nieuwssite zodat u deze ten alle tijden kunt raadplegen.  (meer…)

Lees meer

Interland bij SC Markelo

Aankomend Pinksterwekeend zijn er volop voetbalwedstrijden aan de Endemansdijk. Het zijn niet zo maar wedstrijden, maar internationale wedstrijden. Dit jaar vindt daar namelijk de jaarlijkse uitwisseling plaats met de E-jugend (JO-12) van de partner vereniging uit Wolmirsleben/Unsburg/Tarthun. Sportclub Markelo mag dit jaar de gasten op vrijdag ontvangen en zal een mooi programma worden neergezet. Het hoogtepunt moet de geweldige interland Nederland-Duitsland worden. Dit wordt gespeeld op zondagavond (1e Pinksterdag) vanaf 19:30 uur. Sportclub Markelo hoopt dan de de titel van vorig jaar te verdedigen. Alle publiek is van harte welkom.  

Lees meer

Gerrit en Ria Sluiter 50 jaar getrouwd

Gisteren was het exact 50 jaar geleden, dat Gerrit en Ria Sluiter in het huwelijksbootje zijn gestapt. Voor de buurt reden te meer om afgelopen maandagavond een traditionele boog te plaatsen voor het gouden bruidspaar. We hebben deze bijzondere dag samen met familie, vrienden en buren gevierd onder het genot van een hapje, een drankje en met veel plezier. Gerrit en Ria, namens alle aanwezigen nogmaals van harte gefeliciteerd en nog vele goede jaren toegewenst. (meer…)

Lees meer

Niek Tijink 50 jaar

Niek Tijink is vandaag 50 jaar geworden en heeft dus Abraham gezien. Dat werd gisteravond met menig spandoek en veel gezelligheid al goed gevierd. Het grote feest wordt samen met zijn vrienden gevierd in september. Niek; ook via deze weg namens familie, vrienden en buurt nogmaals van harte gefeliciteerd met deze feestelijke mijlpaal. (meer…)

Lees meer

Drie fietsevenementen in één week

Van 14 tot en met 21 juni worden in Markelo drie fietsevenementen gehouden. In navolging van de editie van vorig jaar hebben ook dit jaar de Stichting Wielersport Markelo en de Wielertourclub Markelo de samenwerking gezocht. Met ondersteuning van DMD Events en RegioBank wordt er dit jaar grootst uitgepakt tijdens de Wielerweek Markelo. De week start vrijdag 14 juni met de Ronde van Markelo. Deze wielerronde maakt ook dit jaar weer onderdeel uit van de VIRO Criterium Cup Twente. Het parcours is dit jaar vernieuwd met de Markeloseberg als scherprechter. Het belooft een pittig parcours te worden met hoogtemeters, klinkers en veel bochtenwerk. De start en finish nabij ’t Wapen van Markelo, waar zal worden gezorgd voor een hapje en een drankje, zodat het ook voor toeschouwers een gezellig avond kan worden. (meer…)

Lees meer

Holterweg volledig afgesloten door ernstig ongeval

De hulpdiensten zijn aan het begin van de middag gealarmeerd voor een eenzijdig ernstig ongeval op de Holterweg in Markelo. Door nog onbekende oorzaak is een bestelbus van de weg geraakt, over de kop geslagen en in het naastgelegen weiland beland. De bestuurder van de bestelbus raakte hierbij ernstig gewond en zat bekneld in het voertuig. De brandweer heeft de bestuurder uit het wrak gehaald waarna hij met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede gebracht. De opgeroepen traumahelikopter kon daardoor weer terug naar de basis. De Holterweg is door het ongeval volledig afgesloten voor verkeer. 

Lees meer

Mutsenexpositie in Eungs Schöppe

Vanaf deze maand tot oktober zijn in museum Eungs Schöppe mutsen in vele vormen te bewonderen. De tentoonstelling ‘Mutsen met plooien en andere tooien’ laat naast de eigen collectie van het museum ook de verzameling van Jankees Goud uit Putten zien. Goud geniet landelijke bekendheid als mutsenkenner en kent de verhalen achter de vele mutsen uit diverse provincies. Deze verhalen maken het een complete en boeiende tentoonstelling. (meer…)

Lees meer

Bijenzwerm op zoek naar nestruimte

Afgelopen maandag werd er net voor de regenbui een flinke bijenzwerm aangetroffen op een afrasteringspaal in het weiland van de familie Ikkink. Of het zo moest zijn had Markelose imker Stijn Berendsen net op zijn Facebookpagina een informatief berichtje geplaatst over het feit dat de bijen in deze tijd gaan zwermen. Stijn: "Een zwerm is niet gevaarlijk als je maar rustig blijft en afstand bewaart. Als imker kom ik de zwerm graag ophalen en biedt ze nestruimte aan in een van onze bijenkasten". Dat was net wat de familie Ikkink voor de bijen voor ogen had. Na een telefoontje met Stijn en Jan Henk Berendsen werd besloten dat de imker, de zwerm de volgende morgen op zou komen halen. "Wanneer het regent is het geen gemakkelijke klus", vertelt Stijn. Rustig en geconcentreerd werd het bijenvolk dinsdagmorgen dan ook door Jan Henk in de bijenkast geschept. Om ook de laatste bijen de kans te geven om zich aan te sluiten werd de bijenkast hierna in de weide geplaatst maar aan het einde van de middag leek het er op dat de nieuwe woning volledig is geaccepteerd door het bijenvolk.  (meer…)

Lees meer
 
Het weer in Markelo