De regen mocht dan bij vlagen met bakken uit de hemel vallen, het deerde de deelnemers aan de eerste editie van de Markelose Amusetour niet. Op hun culinaire tocht langs negen Markelose restaurants bleef onder de ruim 300 deelnemers de stemming zonnig en dus opperbest. Dat was vooral te danken aan de inspanningen die de lokale horecagastvrouwen en – heren zich hadden getroost om het hun gasten naar de zin te maken. De deelnemers werden overal met een hartverwarmende gastvrijheid ontvangen en de amuses zagen er niet alleen feestelijk uit maar waren ook een feest voor de smaakpapillen. Dat was ook het oordeel van Inge Stumpel-Peters uit Hoorn, de bedenkster van het fenomeen Amusetour en in Markelo een uiterst aandachtig deelneemster. Ze gaf de Markelose horecabedrijven een groot compliment voor de wijze waarop ze met een ongekende saamhorigheid dit evenement hebben georganiseerd.
Genieten van een amuse en een wijntje op het terras toen de zon zich liet zien
Dat gold ook voor de deelnemers die naast de lekker hapjes op alle negen locaties werden verwend met een glas wijn. Bovendien kwamen ze er achter dat de organisatie zich uitstekend had ingedekt voor slecht weer. Voor het bezoek naar de buiten de dorpskern gelegen restaurants kon gebruik worden gemaakt van de voor de weg geschikt gemaakte historische stoomtrein “Bello” en van busjes zodat het gebruik van de paraplu tot een minimum beperkt kon blijven. Toen bovendien aan het eind van de middag de regen af en toe wilde wijken voor een zonnetje zochten de “Amusanten” zelfs een plekje op het terras. Ook de deelnemende horecabedrijven waren enthousiast over het verloop van deze eerste Markelose Amusetour. Als de voortekekenen niet bedriegen zal deze eerste tour volgend jaar zeker een vervolg krijgen en veel deelnemers van vandaag zullen dan ongetwijfeld weer van de partij zijn.
De amues zagen er smakelijk uit en smaakten ook zo
Ook Inge Stumpel (rechts op de foto en bedenkster van de Amusetour) was in Markelo aanwezig én enthousiast. Naast haar medewerkster Agnes Boertien.
De koks van de negen restaurants zetten hun beste beentje voor