Afsluiting Holterweg en Zonneweg

Dronefoto: Gerrit Smit

In de week van 6 tot en met 10 november zal de Holterweg in Markelo, het deel dat gelegen is tussen de rotonde met de Larenseweg en de Tolweg, voorzien worden van nieuwe asfaltverharding door Wegenbouw Lansink uit Saasveld. Het betreffende deel van de Holterweg maar ook de Zonneweg zullen in deze week worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer zal worden omgeleid. “Doordat de Zonneweg niet geschikt wordt bevonden om veel doorgaand verkeer op te vangen wordt ook de Zonneweg afgesloten”, geeft de gemeente aan in een brief aan aanwonenden. Fietsers (schoolgaande jeugd), direct aanwonenden van de Zonneweg en hulpdiensten zullen op aanwijzingen van verkeersregelaars echter wel mogen passeren. Voor belangstellenden wordt op donderdag 19 oktober van 18.30 tot 20.30 uur door de gemeente bij Bistro de Tasca een inloopmoment georganiseerd om informatie geven en vragen te beantwoorden. 

“De totale staat van de rijbaan in het betreffende gedeelte van de Holterweg is door eerdere rioleringswerkzaamheden verslechterd waardoor onderhoud noodzakelijk is”, aldus gemeente Hof van Twente. De gemeente heeft Wegenbouw Lansink opdracht gegeven om de wegwerkzaamheden uit te gaan voeren. Het bestaande asfalt zal worden verwijderd. Daar waar begin dit jaar rioleringswerkzaamheden hebben plaatsgevonden wordt een nieuwe constructieopbouw van de weg gemaakt. De bestaande drempel ter hoogte van de uitrit van Tankstation de Kroon zal op dezelfde plek terug komen en uitgevoerd worden in asfaltverharding.