onsProat: Een tinnen jubileum!

Een tinnen jubileum! Ik kwam erop omdat ik zocht hoe men iets noemt wat 10 jaar bestaat.
Dat 25 jaar zilver en 50 jaar goud is wist ik nog wel, maar deze zat niet in de parate kennis. Angela en ik zijn trouwens allang het tinnen stadium gepasseerd. Met onze 17 jaar hobbelen we langzaam via het porselein naar het zilveren gebeuren! Ervan uitgaande dat we dat gaan halen stel ik me voor dat dat een leuk feest gaat worden. Kiek d’r noe al noar oet!

Maar even terug naar die 10. Gospelkoor Enjoy vierde afgelopen vrijdag haar 10 jarig jubileum met een concert in de kerk. Nu was ik door andere verplichtingen niet in de gelegenheid om hierbij aanwezig te zijn, maar vanuit eerdere optredens die ik wel gezien heb is het een hele leuke club. Een groep kippen met aan het hoofd 1 haan! Petje af voor die stoere haan hoor, want ik denk dat ik gillend gek zou worden in zo’n groep met alleen maar dames.
Maar goed, op naar de volgende 10 jaar Enjoy!

Dan is er nog iets wat dit jaar 10 jaar bestaat. En dat kun je eigenlijk het hele jaar al lezen aan de bovenkant van deze site.
Precies..10 jaar Maarkelsnieuws!
Dit is volgens mij DE nieuwsvoorziening van Markelo. De papieren sufferdjes, zoals bijvoorbeeld het Hofweekblad dat wekelijks in de brievenbus valt, kijk ik al jaren niet meer in.
Op Maarkelsnieuws komt te staan welke grote veranderingen er in Markelo op stapel staan. Zoals de beslommeringen rond het Kaasplein. Het lijkt er trouwens op dat orkaan Irma ook daar haar sporen heeft nagelaten…ik hoef jullie niet te vertellen waar ik dan op doel. Hoop dat de wederopbouw snel op gang komt!

Maar er wordt ook bericht over minder belangrijke zaken zoals een poes die kwijt is! Met daarna wel een update dat die weer is teruggevonden. Persoonlijk hoeft die update van mij dan weer niet omdat ik een ommeunige hekel aan katten heb, maar dat terzijde.
Er valt te lezen wanneer iemand Abraham of Sarah heeft gezien of bijvoorbeeld dat het Brookduo op muziekreis was naar Oostenrijk met 3 bussen hardcore fans. Wat op zich best tof is hoor, want dat doen niet veel mensen ze na. En daarop inhakend…ik had mijn geliefde vader (de badmutse) beloofd dat ik ooit 1 keer met deze reis zou meegaan. Gewoon als support en omdat het mijn vader is en ik het leuk vind om te zien dat hij iets doet waar hij veel plezier aan beleeft. Maar dat is tot op heden niet gebeurd. En lieve pappie…ik heb besloten dat het ook niet gaat gebeuren!
Je weet dat ik Oostenrijk, zijn muziek en klederdracht helemaal geweldig vind en lieve pappie.. je weet ook dat ik me in heel veel wateren kan wassen en ik het erg leuk vind om met verschillende mensen van diverse leeftijden om te gaan. Maar lieve pappie, om nu een week lang met een bus vol lekkende tena-lady’s en potten viagra een polonaise te lopen op een berg in Westendorf…..dat is me net iets teveel van het goede! Sorry! Maar ik weet zeker dat jullie het heel leuk hebben gehad, dus over 25 jaar ben ik er bij!

10 jaar nieuws brengen in Markelo. Daar staat natuurlijk een heel team achter. En de namen van dat team kun je vinden in het colofon bovenaan deze pagina. En in dit geval wil ik mijzelf en mijn medecolumnisten buiten beschouwing laten aangezien wij niet dagelijks druk zijn met columns schrijven. Terwijl de redactie dat wel is met de berichtgeving! Nu denk ik eerlijk dat het gros van de Markeloërs geen idee heeft hoeveel werk dat met zich meebrengt dus bij deze wil ik de redactie (ook de mensen die er jarenlang hebben ingezeten en er nu uit zijn) een hele dikke spreekwoordelijke ‘veer in de reet’ steken.
Door jullie is en blijft heel Markelo op de hoogte van wat er reilt en zeilt in ons dorp.
Ik vind dus ook dat jullie persoonlijk gefeliciteerd moeten worden door de bevolking! Heel ongedwongen op het Kaasplein met een tentje, vuurkorf en een muziekje erbij. De columnisten wilt wa met de hapjes slepp’n!
Gewoon omdat jullie dat verdienen!
Zullen we een datum prikken redactie?
In ieder geval wil ik jullie alvast namens heel Markelo van harte feliciteren met dit tinnen jubileum.

Proost op de volgende 10 jaar!

Niek