Walking Football nieuw bij SC Markelo

Walking Football is een landelijk sterk opkomende sport voor 60-plussers. Als het aan Sportclub Markelo ligt zal dit ook in Markelo gaan zorgen voor vele gezellige uurtjes waarbij bewegen en de sociale ontmoeting de boventoon moeten gaan voeren. Sportclub Markelo heeft alle benodigde faciliteiten zoals een soccerhal in de winterperiode en een klein buitenveld voor in de zomer. Beiden voorzien van kunstgras, zodat de doorgang gewaarborgd is. De kantine voor het sociale gedeelte voor deze sporters, maakt het beeld compleet. “Wij zien ons zelf als Sportclub Markelo met het oog op de organisatie en de accommodatie voorzieningen als goede partij om het Walking Football in Markelo op te zetten”, aldus Bertus Bloemendal. Bij Walking Football ligt de nadruk niet op de sportieve prestaties maar op het actief meedoen en bewegen én de sociale ontmoeting. In principe is het een voetbalspel zonder rennen, zonder keepers en met kleine doelen waar de bal niet boven heuphoogte wordt gespeeld. Iedereen kan hier aan meedoen. Bij een overtreding wordt het spel gestopt en met een vrije bal hervat.

Het is niet nodig vroeger gevoetbald te hebben. Het gaat om het bewegen en actief gezond te blijven. Het is de bedoeling dat er wekelijks 1 of 2 bijeenkomsten komen die beginnen met een sociaal samenzijn en een bakje koffie. Daarna het sportieve gedeelte met een lichte warming-up gevolgd door een potje Walking Football te spelen. Niet alleen Markelose senioren zijn van harte welkom om deze sport te gaan beoefenen. Sportclub Markelo hoopt ook dat er vanuit andere verenigingen teams worden gevormd zodat er onderling partijtjes gespeeld kunnen worden. Lid zijn van een voetbalclub of van de KNVB is geen vereiste om Walking Football te gaan spelen. Voor wie belangstelling of meer informatie wenst kan contact opnemen met Bertus Bloemendal door een mail te sturen.