Brandweer rukt tevergeefs uit voor stormschade

De brandweer is vanmiddag even voor twee uur met gepaste spoed uitgerukt voor een melding van stormschade aan de Holterweg. Ter plaatse bleek de boom inmiddels opgeruimd want de hulpverleners troffen op de bewuste plaats geen boom aan op de weg. Bij hevige regenval en storm zoals vandaag krijgt de meldkamer vele telefoontjes te verwerken van inwoners die overlast of schade hebben. Situaties die levensbedreigend zijn krijgen voorrang op andere hulpverzoeken. Medewerkers van de meldkamer die telefoontjes aannemen maken een snelle inschatting van het risico en kunnen daardoor niet iedereen volledig en uitgebreid te woord staan. Door drukte kan het langer duren voordat je de meldkamer kunt bereiken. Bij acuut gevaar of spoed bel je het alarmnummer 112. Is het niet acuut, neem dan contact op met gemeente Hof van Twente.