Wielerpop wijkt uit naar Kerkplein

Sinds jaren wordt na afloop van de Ronde van Markelo op het plein voor de voormalige Cobercofabriek door DMD Events Wielerpop georganiseerd. Ook voor dit jaar had de organisatie voor het evenement op vrijdag 18 augustus een vergunning aangevraagd welke door de gemeente werd verleend. Eén probleem: er was door de gemeente ook een vergunning verleend aan Stichting Dorpsfeest Markelo voor dezelfde locatie die vanaf 16 augustus start met de opbouw van haar feestterrein. Miscommunicatie vanuit de vergunningsverlener. “Helaas is er iets misgegaan in de communicatie voor wat betreft het gebruik van de locatie Kaasplein door de beide organisaties. Zowel Wielerpop als het Dorpsfeest hebben aangegeven dat zij het Kaasplein als evenementenlocatie willen gebruiken”, aldus een woordvoerder van de gemeente. Na overleg vanmorgen tussen partijen wijkt DMD Events dit jaar uit naar het Kerkplein.

DMD Events baalt wel van deze misser van de gemeente. “De posters met daarop de locatie zijn al gedrukt en hangen al in Markelo. Gelukkig ligt het Kerkplein nabij de andere locatie”, aldus Robert Völkers namens DMD Events. DMD Events is een gezamenlijk evenementenstichting van ’t Wapen van Markelo, De Haverkamp en De Kroon.