Ondernemers laten zich volop horen bij De Kroon

“Na twee succesvolle avonden bij Bistro De Loep en Herberg De Pot, blijkt de behoefte ook vanavond hier bij De Kroon weer door een geweldige opkomst”, met deze woorden openden Rick Morsink gisteravond de derde editie van het Maarkels Business Event. Een derde editie die samen met Maarkelsnieuws werd voorbereid door een groep Markelose ondernemers en met Erna Böhnke voorzitter van de Ondernemersvereniging Markelo. Zij zien weinig toekomst in de huidige OVM en zijn van mening  dat de huidige OVM onvoldoende aantrekkingskracht heeft voor ondernemend Markelo. Dat bleek ook duidelijk uit de opkomst vanuit het bestuur van deze club. Frans Schuitemaker, voorzitter van het Ondernemersplatform Hof van Twente ging tijdens zijn presentatie in op het belang van een goede lokale belangenbehartiger voor ondernemend Markelo. Annemiek Post, die actief betrokken is bij het Ondernemersplatform Hof van Twente vanuit de gemeente, ging vervolgens de interactie aan met de aanwezige ondernemers door het lanceren van een aantal stellingen. Duidelijk werd in de zaal dat de OVM het roer om moet gooien willen zij een vertegenwoordiging zijn namens ondernemend Markelo. “Het huidige beeld van de OVM moet worden opgepoetst. Een frisse, nieuwe start is nodig”, verwoordde een van de aanwezige ondernemers.  De stelling ‘De ondernemersvereniging moet voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor ZZP-ers en agrariërs’ kreeg veel bijval vanuit de zaal.

Na de pauze beleefde Markelo de primeur met de introductie van de Hofpas. Maarten van der Kolk en Henry Blankhorst presenteerde dit nieuwe loyaliteitssysteem namens het Ondernemersplatform Hof van Twente dat mede wordt ondersteund door gemeente Hof van Twente. Een spaar- en loyaliteitssysteem waaraan alle ondernemers uit de Hof van Twente die producten en/of diensten leveren aan de consument zich kunnen aansluiten. Van elke gespaarde euro vloeit € 0,25 terug naar een vereniging die door de consument zelf kan worden bepaald. Vervolgens kunnen de gespaarde tegoeden lokaal worden besteed waarmee de consument wordt gestimuleerd om lokaal hun aankopen te doen. De gemeente ondersteund de pas door gedrag te belonen bij onder meer afval scheiden en een vergoeding voor mantelzorg. Maar ook kunnen tegoeden voor  bijvoorbeeld kerstpakketten en relatiegeschenken op de pas worden toegevoegd. Met een bereik van 35.000 inwoners wordt de pas Hof-breed ingezet met het doel de lokale omzet in gemeente Hof van Twente te vergroten.