Wandelvierdaagse succesvol van start

Dronefoto: Gerrit Smit

In de Kösterskoele verzamelden zich vanavond een kleine 550 wandelaars die vier avonden de routes van de Avond4daagse gaan lopen. Het bestuur van de Kösterskoele had voor de openingsavond de route richting Stokkum uitgestippeld. Maar voordat de wandelaars op pad gingen werden zij eerst voorzien van een ‘gezonde’ tas gesponsord door Plus Blankhorst. Voor de wandelaars van de 10 km werd vanavond gewandeld over mooie bospaden richting OBS Stokkum waar een ranjapost was ingericht. Deze post werd vanavond bemand door ouders van de OR van OBS Stokkum evenals de ranjapost op 5 km. Onder zomerse temperaturen werd de route vervolgd over de Markelose essen langs de Mariakapel op De Hulpe, terug richting de Kösterskoele. De organisatie biedt de mogelijkheid aan, om ook in te schrijven om 1 dag mee te wandelen. Vandaag ontvingen twintig wandelaars alvast een eendags-medaille. Voor de wandelaars die alle avonden meelopen ligt er vrijdagavond een medaille klaar.