Sander Smale landelijke ster

Sander Smale is vanaf zaterdag een landelijke bekendheid. De jeugdige Markeloër, die al vanaf zijn geboorte blind is, nam gisteravond deel aan de finale van de wedstrijd Cappies. In Cappies laten jongeren met een handicap zien dat ze wel degelijk over bijzondere vaardigheden beschikken. In Bloemendaal moest Sander de strijd aanbinden met vier medekandidaten. De jonge Markeloër speelt ondanks zijn blindheid keyboard en houdt ook erg van zingen. In het door Lucille Werner gepresenteerde programma slioeg Sander een uitstekend figuur. Op welke plaats hij is geëindigd mocht hij vannacht bij thuiskomst nog niet vertellen. Maar familie en buren hadden alleen al vanwege de finaleplaats van Sander zijn huis aan de Koekoekslaan feestelijk versierd en de voordeur alvast gepromoveerd tot “artiesteningang”.

20100818sander

 

Toen Sander samen met zijn fans uit de bus stapte werd hij verwelkomd met een daverend en welverdiend applaus. Lachend maar toch zichtbaar vermoeid nam hij de eer in ontvangst. Hoe het Sander is vergaan tijdens de finale en op welke plaats hij is geëindigd is zaterdag a. s. op de televisie te zien. Dan zendt Nederland 3 tussen 19.00 en 20.00 uur de finale uit van Cappies. Tot aan dat tijdstip moet Sander zijn fans nog in het ongewisse laten. “Maar ga toch maar kijken, want het wordt wel spannend” is zijn advies aan televisieminnend Markelo.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestGoogle+Email to someone

Gerelateerde berichten