Strijd om Dorpsfeesttitels geopend

De biljartcommissie van Dorpsfeest Markelo heeft de inschrijving voor de competitiestrijd met als inzet de felbegeerde titels Biljartkoning  en Biljartkoningin 2018 vanaf heden voor geopend verklaard. Bij de deelnemende café’s; De Haverkamp, De Kroon, Dieka van de Kruusweg, Toornsmit, Café Vennebekken en ’t Wapen van Markelo is het mogelijk om je voor 1 maart op te geven. Daarnaast kun je je nu ook per mail opgeven mits je ook je naam, eventueel je moyenne en mobiele telefoonnummer duidelijk aangeeft. Wie spelen de finalepartijen op donderdagavond 23 augustus bij Café de Vennebekken en nemen de versierselen van Freddy Vogel en Natacha Bruneel voorafgaand aan het Dorpsfeestweekend in ontvangst? (meer…)

Optocht Dorpsfeest wordt Theatertour

Tijdens een druk bezochte trekkingsavond vanavond bij Zalencentrum De Haverkamp werd op spectaculaire wijze het thema onthuld van de optocht die eind augustus door de straten van Markelo zal rijden. Vertegenwoordigers van twaalf buurten speelden vanavond een spelletje ‘Markelose Miljoenenjacht’ onder leiding van Mariska ‘de Mol’. De deelnemers werden ondervraagd over hun kennis van en over het Dorpsfeest wat uiteindelijk resulteerde in de volgorde van de optocht. Vervolgens werden de ‘koffertjes’ in de vorm van ballonnen binnengedragen door oud-leden van de optochtcommissie. De zogenaamde koffertjes lieten allen een vraagteken zien wat betekent dat de subthema’s dit jaar door de buurten zelf mogen worden ingevuld maar alles te maken moeten hebben met het gepresenteerde thema: Theatertour. Na afloop van het officiële gedeelte werden de eerste subthema’s zoals Miss Saigon, Soldaat van Oranje, Grease, Poppentheater, Straattheater, Een ei hoort erbij (Mystiek theater), Alice in wonderland en de Theatertour Normaal al genoemd. Veel buurten waren enthousiast en vinden het prettig dat zij in zekere mate vrij zijn bij het kiezen van het onderwerp van hun praalwagen. (meer…)

Mogelijk muntautomaten tijdens Dorpsfeest

Vele vrijwilligers keken er naar uit. De eerste zaterdagmorgen in het nieuwe jaar werd traditioneel vrij gehouden voor het ‘inzakken van de Dorpsfeestmuntjes’ bij De Haverkamp. Terwijl duizenden muntjes werden verpakt, werden gelijktijdig de nieuwjaarswensen en nieuwtjes in het dorp met elkaar uitgewisseld. Maar tijden veranderen, en dus ook de muntverkoop van het feest der feesten in Markelo. Voorzitter Henk Bussink bevestigt dat het bestuur inderdaad het voornemen heeft om met muntautomaten te gaan werken tijdens het komende Dorpsfeest op 24, 25 en 26 augustus. “Het is nog niet 100% rond, maar het lijkt wel die kant op te gaan. Vandaar ook dat we hebben besloten om deze morgen niet in te plannen.”, geeft Bussink aan.   

Dorpsfeest op zoek naar antwoorden

Hoe kijkt de Markeloër naar Dorpsfeest Markelo? Maar belangrijker nog; wat is voor de Markeloër belangrijk wanneer hij/zij Dorpsfeest Markelo bezoekt? “Als dagelijks bestuur vinden we het belangrijk om te weten, hoe onze dorpsgenoten over het Dorpsfeestweekend denken, wat ze waarderen maar ook wat ze verbeterd zouden willen zien. Alleen hierdoor kunnen we als dagelijks bestuur een koers in gaan zetten die kenmerkend is voor en door Markelo”, vertelt Henk Bussink. Het dagelijks bestuur heeft daarom een aantal enquête vragen opgesteld waarop zij graag een antwoord zouden willen ontvangen. De enquête is uitsluitend online in te vullen en te versturen.

Hilko Pruntel voorzitter Dorpsfeest

Hilko Pruntel wordt de nieuwe voorzitter van Dorpsfeest Markelo. Het komende jaar zal Hilko zoveel als mogelijk met de huidige voorzitter, Henk Bussink meelopen om zich voor te bereiden op zijn taak die hij vanaf de Najaarsvergadering officieel op zich zal nemen. Lang hoefde hij er niet over na te denken. De 36-jarige Hilko is in het dagelijks leven senior inkoper bij Inkopenvoor. Zijn rol als teamspeler en bezig houdend met publieke processen waarbij hij omgaat met veel verschillende mensen zullen hem als voorzitter van het Dorpsfeest zeker goed van pas komen. “Als dagelijks bestuur zijn we enorm blij dat we met Hilko de komende periode weer een constant bestuur kunnen vormen”, aldus Ceciel Boode. Zij doelt hierbij op de bestuurswisselingen van de afgelopen twee jaar waarbij zij de taken overnam van Gerrie Pinkert en Els Ulkeman dit jaar de functie van penningmeester van Harry Nijkamp overnam. Dit jaar zal Henk Bussink zogezegd de bestuurshamer doorgeven aan Hilko Pruntel waarna de komende drie jaar geen bestuurswisselingen binnen het dagelijks bestuur zijn te verwachten.  (meer…)

Dorpsfeest kijkt terug op jaar van verhuizing

De aanwezige aftredende leden: Jan Henk Morsink, Harry Nijkamp, Dini Bussink, Bert Pinkert en Gijs Opdam

Stichting Dorpsfeest Markelo blikte gisteravond tijdens haar najaarsvergadering bij Zalencentrum de Poppe terug op het Dorpsfeest 2017. Een vast agendapunt op deze vergadering zijn de bestuurswisselingen binnen het stichtingsbestuur. Daarnaast werd ruimschoots de tijd genomen om het laatste weekend van augustus 2017 met elkaar te evalueren. Henk Bussink; “We kunnen terugkijken op een geslaagd Dorpsfeest op een nieuwe locatie. Natuurlijk blijven er zaken voor verbetering vatbaar maar dat kun je verwachten na zo’n grote stap naar een nieuw plein”. De aftredende leden zijn Edwin Klaassen – Goorseweg, Gerard Driezes – Achterhoek, Jan Henk Morsink – De Esch, Joke Jansen – Lam./Loosboerstraat, Gijs Opdam – Stokkum, Dini Bussink – Dijkerhoek, Harry Nijkamp – penningmeester, Bert Pinkert voorzitter vogelschietcommissie en Bert Greven voorzitter PR commissie.  (meer…)

Wagen De Esch naar Den Helder

Een bijzonder transport vanmiddag voor trucker Gerard Zwienenberg. Een deel van de optochtwagen van buurtvereniging De Esch, die in augustus in de optocht meereed, werd namelijk naar Den Helder gebracht. Een deel van het schip van de ‘Piratesch of the Carribean’, om precies te zijn het achtersteven, het boegbeeld en de bootjes krijgen een nieuwe bestemming tijdens een groot Halloween feest. Gerard Zwienenberg heeft daarom de rit naar een café in Den Helder afgelegd, met buurtgenoot Harrie Kornet als bijrijder om het schip daar af te leveren. (meer…)

Jury wil meer actie zien op wagen

In een volle zaal bij Dieka van de Kruusweg kregen de wagenbouwers vanavond uitleg van de jury over de beoordeling van de wagen. De jury vond over het algemeen dat er wel wat meer actie op de wagens mocht zijn. Wel was men complimenteus over het niveau. “Grootte en geld is niet alles bepalend. Kleinere wagens en teams met minder budget hebben het ook verrassend goed gedaan,” aldus Anita Elkink namens de jury. Na de toelichting van de jury werd afscheid genomen van jurylid Edu Hoek en optochtcommissielid Dini Bussink en werd er nog volop nagepraat door de diverse wagenbouwers. In de jury zal Emiel Reef volgend jaar de plek innemen van Edu Hoek en Mariska Nijmeijer zal in de optochtcommissie Dini Bussink vervangen. (meer…)

Beelden optocht online

Naast de beelden van het seniorenprogramma, de biljartfinale, de Trap ‘m An Party en het vogelschieten heeft KV Producties ook de optocht in beeld en geluid weten vast te leggen. Stephan Kuipers en Apollonia Sligman hebben tijdens de optocht diverse interviews opgenomen en deze verwerkt tot een geweldige weergave van de optocht door de Markelose straten in het laatste volle weekend van augustus. Met het thema ‘Hew aait zo doane’ bleken de buurten een hele eigen en specifieke draai aan landen (de subthema’s) te hebben gegeven. De beelden op het videokanaal Markelo.nl zijn tot stand gekomen door de samenwerking van Dorpsfeest Markelo en Maarkelsnieuws.

Gevonden voorwerpen Dorpsfeest -update-

Afgelopen weekend zijn er in en rondom de feesttent van Dorpsfeest Markelo een aantal sleutels, pasjes en andere voorwerpen gevonden en verzameld. Daarnaast werd aan de Endemansdijk gisteren in de loop van de dag een portemonnee met inhoud gevonden. Herkent u een van de voorwerpen op de foto’s of uit bovenstaande tekst, dan kunt u contact opnemen met de redactie van Maarkelsnieuws.  (meer…)