Anholtskamp ontbreekt in themaoptocht

De wagen van Anholtskamp in 2016

In de themaoptocht tijdens het Dorpsfeest Markelo ontbreekt dit jaar de themawagen van Anholtskamp. “De animo is dit jaar nog kleiner dan voorgaande jaren en ook de geplande vakanties van een aantal van de vaste bouwers heeft doen besluiten dat het niet haalbaar is om een wagen op de weg te krijgen”, aldus de wagenbouwers. De buurt had als onderwerp ‘Korea /Japan/Taiwan’ en hoopt in 2018 wel weer mee te kunnen doen. Omdat ze de oude bouwlocatie ook moeten verlaten houden de wagenbouwers 22 juni een verkoopavond van de nog aanwezige bouwmaterialen. (meer…)

Dorpsfeestvlag on tour door USA

Markeloër Jeroen Groot Roessink en oud Markeloër Tom Nijmeijer hebben voor hun roadtrip door de USA als eerste de bekende vlag van Dorpsfeest Markelo in hun bagage gepakt. De afgelopen weken trokken zij namelijk van de Smokey Mountains in North-Carolina bij Nashville door het diepe zuiden van Texas tot de Death Valley in California. In de zandduinen van de Death Valley bij een temperatuur van 114°f ( oftewel 45,5°C) moest de Dorpsfeestvlag er toch aan geloven en werd dit digitaal vastgelegd. “We hopen dat het weer tijdens het Maarkelsfeest ook zo goed is, misschien iets minder warm”, aldus Jeroen en Tom die morgen hun roadtrip door de USA afsluiten. 

Regerend Biljartkoningin onttroond

V.l.n.r: Natacha Bruneel,  Anja Sligman, Ans Eshuis en Eltjo Kok

Bij Dieka van de Kruusweg zijn vanavond de kwartfinales gespeeld in het koetsbiljarten bij de dames. De eerste partij is afgelopen weekend al gespeeld, dit was de partij tussen Ingrid Smit-Kok en Gerrie Pinkert. Na 35 beurten was het Ingrid die aan het langste eind trok en daarmee als eerste de laatste vier bereikte. Vanavond dus de overige drie partijen, te beginnen met de wedstrijd tussen Marjolijn Vennebekken en Natacha Bruneel. Marjolijn moest in totaal 38 caramboles maken, waar Natacha er genoeg had aan 17. Het was een spannende partij, waarbij Natacha de partij na 27 beurten naar zich toe wist te trekken, eindstand 17-36. Daarna was het de beurt aan Ans Eshuis-Rouweler en Marit Fonhof, waarbij Ans 31 en Marit 29 caramboles moesten maken voor de winst. Ans heeft deze partij na 31 beurten gewonnen en daarmee de regerend Biljartkoningin uit het toernooi gegooid. De laatste partij van de avond was tussen Anja Sligman en Laura Kok. De dames waren aan elkaar gewaagd en na 24 beurten stond het 21-21. Met twee mooie series van 4 caramboles wist Anja de benodigde 29 caramboles te maken en daarmee de halve finales te bereiken. De halve finales en de finale worden gespeeld op donderdag 24 augustus bij De Haverkamp.

Optochtcommissie hoopt op veel vrije wagens

Met het hoofdthema ‘Hew aait zo doane’ in hun achterhoofd zijn een flink aantal buurten al weer even bezig om hun getrokken subthema vorm te gaan geven. “De resultaten van deze creativiteit zijn elk jaar van een bijzonder hoog niveau”, aldus menig jurylid die de taak krijgt om de optochtwagens te beoordelen. De optochtcommissie van Dorpsfeest Markelo hoopt naast de 12 themawagens ook een flink aantal vrije wagens te kunnen begroeten tijdens de optocht op zondag 27 augustus 2017. Dit zorgt elk jaar toch weer samen met de kinderoptocht en de muziekkorpsen tot een geweldige optocht.  (meer…)

Kermis en tent wisselen van plek

Tent komt op nieuwe plein

Vanmiddag maakte voorzitter Henk Bussink van de Stichting Dorpsfeest Markelo bekend dat de Dorpsfeesttent dit jaar naar het nieuwe plein zal verhuizen. Vooraf is veel overleg gepleegd met diverse instanties, zo heeft de gemeente in principe akkoord gegeven op de vergunningsaanvraag. De oude locatie van de tent aan de Taets van Amerongenstraat krijgt weer een functie tijdens het Dorpsfeest. Hoewel Bussink zich hierover vanmiddag nog niet uitliet zal een deel van de kermis – dit jaar verzorgt door nieuwe exploitant Verdonk – hoogstwaarschijnlijk een plek krijgen op de oude locatie van de tent. Wel werd er vanuit Stichting Dorpsfeest Markelo bevestigd dat het Roggeplein deels zal worden ingericht als eetstraat. Ook zijn er nog ideeën om het vogelschieten in de buurt van de tent een plek te geven. Of deze ideeën voor eind augustus allemaal gerealiseerd kunnen worden is nog de vraag. (meer…)

Volop creativiteit rondom thema optocht

Maar liefst zes buurten en een vrije wagen waren vanmorgen met enthousiaste wagenbouwers vertegenwoordigd op de creatieve morgen bij Zalencentrum De Haverkamp. “We hebben samen met de creatieve commissie besloten om de dag in te korten naar een morgen. We merkten dat er veel interesse was maar een hele zaterdag was misschien te lang”, vertelt Ans van Hinte. De morgen werd gestart met een brainstormsessie waarbij buurten die totaal nog geen ideeën hadden werden geïnspireerd door leden van de Creatieve commissie en Optochtcommissie van Dorpsfeest Markelo. Maar ook waren er buurten aanwezig met een bijna compleet plan, zelfs al uitgewerkt als maquette maar toch nog aanliepen tegen wat problemen. Ook zij konden rekenen op de creativiteit van de commissieleden. Halverwege de morgen gaf de Creatieve commissie een korte uitleg over het gebruik en verwerking van diverse materialen waarbij bijvoorbeeld ook verftechnieken en het gebruik van papier-maché werden uitgelegd. “Een hele zinvolle morgen die ook nog eens erg gezellig is. We hadden wel ideeën maar om dit om te zetten in een plan lukte ons niet. Met de hulp van Willem, Erik en Marieke hebben we nu een goed plan op tafel liggen”, vertelt een van de wagenbouwers.  (meer…)

Dorpsfeestvlag in het noorden van Canada

De voor vele Markeloërs zo bekende vlag van Dorpsfeest Markelo is deze week gespot in het meest noordelijke plekje van Canada waar Marielle Hagelen en Marco Docter hebben geheliskied. Natuurlijk namen zij de vlag mee in hun bagage en werd een fotomomentje ingelast met de Dorpsfeestvlag in de sneeuw. 

Dorpsfeestvlag in Nieuw Zeeland

De Markelose Jolien Postel vertrok 21 juni 2016 voor een reis naar Australië en Nieuw Zeeland. In de afgelopen negen maanden heeft ze ontzettend veel beleefd en gezien terwijl ze door Midden/Noord en Oost Australië heeft getrokken. Van de droge en rode outback, het natte Noorden en de bevolkte Oostkust met de prachtige stranden. Hierna heeft ze de oversteek gemaakt naar Nieuw Zeeland waar ze op het Noordereiland met de Tongariricrossing over een vulkaan heeft gelopen. “Een wandeling van 18 km en een hoogteverschil van 800 meter maar een betoverend uitzicht over de kraters als resultaat”, geeft Jolien aan. Een ultiem punt om even vast te leggen met de Dorpsfeestvlag.

(meer…)

Dorpsfeest; onderwerp van gesprek in Gerlos?

Een wel hele bijzondere foto kregen we vandaag toegestuurd vanuit Gerlos in Oostenrijk. Voorzitter van de Stichting Dorpsfeest Markelo geflankeerd door de Dorpsfeestvlag maar ook in het bijzijn van een deel van de zondagmorgengroep én een lid van de Optochtcommissie. Hopelijk zorgen de overige aanwezigen voor een juist advies en passende ondersteuning tijdens het vooroverleg en blijft er nog voldoende tijd over om te gaan skiën. Wie goed kijkt ziet zelfs dat ook al wordt nagedacht over de toekomst van het Dorpsfeest op de langere termijn!

Dijkerhoek terug in themaoptocht

De wagen van de Dijkerhoek in 2015

De Dijkerhoek doet in 2017 weer mee met een themawagen in de optocht op zondag 27 augustus tijdens het Dorpsfeest Markelo. De optochtcommissie van de Stichting Dorpsfeest Markelo was blij verrast met de mededeling van de buurt dat ze dit jaar weer met een themawagen mee wilde gaan doen. Tijdens de trekkingsavond was de buurt niet aanwezig, maar er zijn voor buurten die later besluiten mee te doen reserve-onderwerpen. Uit een van de overgebleven onderwerpen heeft Dijkerhoek ‘Saoedi-Arabië’ getrokken. Na jaren afwezigheid van de buurt in de optocht deed de Dijkerhoek in 2015 mee met de wagen ‘Komkommertijd’, in 2016 kon men onvoldoende mankracht bij elkaar brengen om mee te doen. Dit jaar is de buurt dus wel weer in de optocht te bewonderen.