Dorpsfeest kijkt terug op jaar van verhuizing

De aanwezige aftredende leden: Jan Henk Morsink, Harry Nijkamp, Dini Bussink, Bert Pinkert en Gijs Opdam

Stichting Dorpsfeest Markelo blikte gisteravond tijdens haar najaarsvergadering bij Zalencentrum de Poppe terug op het Dorpsfeest 2017. Een vast agendapunt op deze vergadering zijn de bestuurswisselingen binnen het stichtingsbestuur. Daarnaast werd ruimschoots de tijd genomen om het laatste weekend van augustus 2017 met elkaar te evalueren. Henk Bussink; “We kunnen terugkijken op een geslaagd Dorpsfeest op een nieuwe locatie. Natuurlijk blijven er zaken voor verbetering vatbaar maar dat kun je verwachten na zo’n grote stap naar een nieuw plein”. De aftredende leden zijn Edwin Klaassen – Goorseweg, Gerard Driezes – Achterhoek, Jan Henk Morsink – De Esch, Joke Jansen – Lam./Loosboerstraat, Gijs Opdam – Stokkum, Dini Bussink – Dijkerhoek, Harry Nijkamp – penningmeester, Bert Pinkert voorzitter vogelschietcommissie en Bert Greven voorzitter PR commissie.  (meer…)

Wagen De Esch naar Den Helder

Een bijzonder transport vanmiddag voor trucker Gerard Zwienenberg. Een deel van de optochtwagen van buurtvereniging De Esch, die in augustus in de optocht meereed, werd namelijk naar Den Helder gebracht. Een deel van het schip van de ‘Piratesch of the Carribean’, om precies te zijn het achtersteven, het boegbeeld en de bootjes krijgen een nieuwe bestemming tijdens een groot Halloween feest. Gerard Zwienenberg heeft daarom de rit naar een café in Den Helder afgelegd, met buurtgenoot Harrie Kornet als bijrijder om het schip daar af te leveren. (meer…)

Jury wil meer actie zien op wagen

In een volle zaal bij Dieka van de Kruusweg kregen de wagenbouwers vanavond uitleg van de jury over de beoordeling van de wagen. De jury vond over het algemeen dat er wel wat meer actie op de wagens mocht zijn. Wel was men complimenteus over het niveau. “Grootte en geld is niet alles bepalend. Kleinere wagens en teams met minder budget hebben het ook verrassend goed gedaan,” aldus Anita Elkink namens de jury. Na de toelichting van de jury werd afscheid genomen van jurylid Edu Hoek en optochtcommissielid Dini Bussink en werd er nog volop nagepraat door de diverse wagenbouwers. In de jury zal Emiel Reef volgend jaar de plek innemen van Edu Hoek en Mariska Nijmeijer zal in de optochtcommissie Dini Bussink vervangen. (meer…)

Beelden optocht online

Naast de beelden van het seniorenprogramma, de biljartfinale, de Trap ‘m An Party en het vogelschieten heeft KV Producties ook de optocht in beeld en geluid weten vast te leggen. Stephan Kuipers en Apollonia Sligman hebben tijdens de optocht diverse interviews opgenomen en deze verwerkt tot een geweldige weergave van de optocht door de Markelose straten in het laatste volle weekend van augustus. Met het thema ‘Hew aait zo doane’ bleken de buurten een hele eigen en specifieke draai aan landen (de subthema’s) te hebben gegeven. De beelden op het videokanaal Markelo.nl zijn tot stand gekomen door de samenwerking van Dorpsfeest Markelo en Maarkelsnieuws.

Gevonden voorwerpen Dorpsfeest -update-

Afgelopen weekend zijn er in en rondom de feesttent van Dorpsfeest Markelo een aantal sleutels, pasjes en andere voorwerpen gevonden en verzameld. Daarnaast werd aan de Endemansdijk gisteren in de loop van de dag een portemonnee met inhoud gevonden. Herkent u een van de voorwerpen op de foto’s of uit bovenstaande tekst, dan kunt u contact opnemen met de redactie van Maarkelsnieuws.  (meer…)

Markelo bedankt!

Met een enorm goed gevoel kijk ik terug op het afgelopen Dorpsfeestweekend. Onder prachtige weersomstandigheden hebben we vijf dagen feest kunnen vieren. Woensdag genoten de 50-plussers tijdens traditionele aftrap van het Dorpsfeest bij Zalencentrum De Haverkamp van een gevarieerd programma tijdens de seniorenmiddag. De presentaties van Diederik Roeterdink en Jan ten Thije, het optreden van het vrouwenkoor de Begonia’s uit Veenendaal en de sketches en conferences van Jan Henk Berendsen tezamen zorgden voor een programma voor elk wat wils.

De biljartfinale die ditmaal ook bij De Haverkamp plaats vond zorgde voor een flink aantal spannende partijen die door enorm veel biljartliefhebbers werden bekeken. Met Freddy Vogel en Natacha Bruneel als biljartkoning en –koningin hebben we het komende jaar een jong koningskoppel die dit weekend al volop genoten van hun ‘verplichtingen’.

Vrijdagmiddag opende we de editie van het Dorpsfeest 2017 officieel. De Trap ‘m An Party met ook dit jaar weer de Markelose gelegenheidsband DaWeekNie wist binnen de kortste keren te zorgen voor een geweldige aftrap van het feest in de tent. Met de band Tilt XL werd dat doorgezet tot in de kleine uurtjes.

Veel kinderen genoten zaterdagmorgen zichtbaar van de Diabolo’s Huub’s kindershow. Het programma was erg interactief waardoor de ruimte in de tent door de kinderen ook optimaal benut werd. Gelijktijdig werd Schutterskoning 2016 Gerrit Vruwink traditioneel opgehaald door de vogelschietcommissie. Gerrit droeg zijn versierselen en zijn koningschap later die dag over aan Arjan Wevers. Door het snelle verloop van het vogelschieten vond de huldiging al vroeg plaats en werd het feest voortgezet met Wahnsinn. Een vlotte wissel zorgde ervoor dat menigeen bleef hangen in de tent en genoot van de geweldige sfeer die de band Reflexxion zonder moeite perfect wist vast te houden. De winnaars van de soundmixshow traden op en wisten vol overtuiging onder muzikale begeleiding van Reflexxion hun act nog eens te herhalen maar nu op het podium van Dorpsfeest Markelo. Fragment zorgde voor een geweldig optreden en daarmee ook voor een overtuigende afsluiter van de zaterdag. (meer…)

Dorpsfeest Markelo weer ten einde

 

Na 5 dagen Dorpsfeest Markelo kijken we terug op een feest waar het ging om het wennen aan de nieuwe plek en indeling van de tent. Bij de Trap ‘m An Party zag je vele feestgangers zoekende naar de oude vertrouwde plek. Eenmaal een plek gevonden was men er al snel aan gewend, zo ook aan de nieuwe locatie die ondanks wat wanklanken vooraf door vrijwel iedereen werd omarmd. Gisteravond was weer een vertrouwde zondagavond die op sfeervolle wijze werd begeleid door de Perfect Showband met als traditionele afsluiting – zoals we dat altijd hebben gedaan – het uit volle borst meezingen van het Markelo’s volkslied.

Eerste deel Frühschoppen terug te zien

Het Dorpsfeest Markelo 2017 zit er weer op. Het eerste cabaretduo dat gisterochtend in de tent op het podium stond is nu terug te zien dankzij de reportage die door Stephan Kuipers en Apollonia Sligman is gemaakt gistermorgen in de tent. Later deze week zullen ook de overige beelden van het Frühschoppen online terug te zien zijn via ons videokanaal Markelo.nl. Hierop zijn ook de eerder gemaakte beelden van het seniorenprogramma, biljarten en vogelschieten terug te zien om nog even na te kunnen genieten van het Dorpsfeest. 

Rijssenseweg en De Esch winnaars themawagens

De wagen van de Rijssenseweg

De Rijssenseweg is er dit jaar wederom in geslaagd de meeste punten van de jury te krijgen bij de themawagens. Met het onderwerp ‘Mexico – Dia de los Muertos’ wisten de wagenbouwers van de Rijssenseweg de winnaar te worden van de juryprijs van de optocht die in 2017 het thema ‘Hew aait zo doane’ had. In 2016 wist de Rijssenseweg met ‘Godfried Bomans’ ook al de meeste punten van de jury naar zich toe te trekken. Evenals vorig jaar werd De Esch tweede, dit jaar met het onderwerp ‘Piratesch of the Carribean’. De Esch wist meeste stemmen van het publiek te trekken en won daarbij de publieksprijs.

De Esch wint publieksprijs

(meer…)

Veel enthousiasme bij kinderoptocht

De kinderoptocht was met 7 voertuigen minder vertegenwoordigd dan andere jaren. Het enthousiasme bij de in totaal 25 kinderen die meededen was er zeker niet minder om. De jury was het unaniem eens dat de kinderen veelal interactief bezig waren. Met hier en daar een beetje hulp van ouders maar ook zeker zelf werd er door de kinderen veel geknutseld en werd ook veel aandacht besteed aan de kleding en afwerking.  (meer…)