Opbouw feestterrein gestart

In verband met de opbouw van het feestterrein voor Dorpsfeest Markelo vraagt de organisatie om geen auto’s te parkeren op het Kaasplein. Vandaag en morgen worden de voorbereidingen getroffen voor de inrichting van het feestterrein zodat maandag vlot gestart kan worden met de opbouw van de feesttent op het plein. Peter Assink verwacht de schilderswerkzaamheden aan de buitenzijde van de Kaasfabriek, ruim voor het Dorpsfeest van start gaat, af te kunnen ronden.  (meer…)

Dorpsfeest Magazine online

De eerste exemplaren van het Dorpsfeest Magazine 2018 lagen begin augustus al in de brievenbus. In omliggende plaatsen is het magazine afgelopen week in bezorgd. Voor degenen die buiten het verspreidingsgebied vallen is het vanaf vandaag ook mogelijk om het magazine dat sinds 2011 door Stichting Maarkelsnieuws in nauwe samenwerking met Stichting Dorpsfeest Markelo tot stand komt online te bekijken. Mocht je in Markelo wonen en het magazine niet hebben ontvangen, dan vernemen we dit graag via redactie@maarkelsnieuws.nl.

Molenbuurt maakt pas op de plaats

Bij de wagenbouwers van de Molenbuurt is dit jaar alles net even anders dan voorgaande jaren. Zo is de buurt later begonnen met bouwen, zijn de uitgaven voor de wagen lager, hebben de kartrekkers er veel minder tijd in gestoken en of alles nog niet gek genoeg is, zal er dit jaar door de buurt ook worden gedanst met het onderwerp “Saturday Night Fever de Musical”. “Ja hoor ook de Molenbuurt gaat dansen” vertelt de lachende Sjoerd Dijkstra. “Eens kijken of we daar goed mee voor de dag kunnen komen. Je mag best weten dat we enorm hebben gebaald van de uitslag vorig jaar (5e plaats jury). We hadden meer verwacht van de in onze ogen fantastische gebouwde wagen met de grote Grizzly beer als absolute blikvanger. Om over de vele uren werk nog maar te zwijgen. We hebben toen gelijk gezegd dat doen we volgend jaar even niet meer”. Toch is het woord ‘stoppen’ nooit bij de wagenbouwers opgekomen. “Juist het samen met je buurtgenoten een wagen bouwen in aanloop naar het Dorpsfeest is het mooiste wat er is” vult Sietse Dijkstra aan. “Bovendien zou zonder optocht de zondag er totaal anders uitzien. Wij als Molenbuurt vinden het belangrijk dat er altijd een optocht in Markelo blijft bestaan. We doen het dit jaar voor onze begrippen even rustig aan. Even wat geld en energie sparen. Maar het plezier en de gezelligheid is er zeker niet minder om. Volgend jaar gaan we weer volle bak”, besluit Sietse.

Seniorenmiddag met ‘Maarkels Gekuier’

Traditioneel wordt de editie van Dorpsfeest Markelo afgetrapt met het Seniorenprogramma op woensdagmiddag om 14.00 uur bij Zalencentrum De Haverkamp. “We hebben ook dit jaar weer een gevarieerd programma voor de senioren weten vast te leggen, denken we als bestuur van Stichting Dorpsfeest Markelo”, geeft voorzitter Henk Bussink aan. Op het programma staan dit jaar een conference van Mathilde Geerds beter bekend als ‘Truus oet Weersel’ van onder andere het streektheater van Jan Riesewijk & Co en zal het Nederlandstalig koor NooTzaak zorgen voor de muzikale invulling van deze middag. Maar dat is nog niet alles. De delegatie die zondagmorgen tekent voor de invulling van het Frühschoppen in de tent samen met de Grosmeijers, zullen ook tijdens het seniorenprogramma van zich laten horen. “Ons programma zal zeker gelden als een mooi voorproefje van de zondagmorgen waarbij we weer een flink aantal belevenissen van diverse Markeloërs op de hak zullen nemen”, lacht Willian Potman. (meer…)

Anholtskamp terug in de optocht met Bassie en Adriaan

De wagenbouwers van de Anholtskamp doen na één jaar afwezigheid weer mee aan de optocht. De buurt vult het overalthema “Theatertour” in met het onderwerp Bassie en Adriaan. Een niet zo gekke keuze, want hoewel de bekendheid in Nederland van dit illustere duo vooral te danken is aan film en TV, kunnen de gebroeders Bas en Aad van Toor terugkijken op ruim 25 jaar theaterervaring. De wagenbouwers van de Anholtskamp hopen met hun wagen veel plezier en kleur aan de optocht te geven. Dit willen ze doen door de meest bekende figuranten om de wagen mee te laten lopen. Zo zijn behalve Bassie en Adriaan, de boeven B1 en B2, De Baron, Vlugge Japie en de Plaaggeest te zien. Maar de absolute blikvanger op de wagen zal Robin de robot zijn. Met een kleine groep wagenbouwers hoopt Anholtskamp klaar te zijn voor volgende week zondag, wanneer de optocht van start zal gaan. “We zijn blij dat we weer meedoen” vertelt Ronald Brok, “want ondanks de kleine groep is het bouwen van een wagen toch altijd een zeer gezellige tijd. De groep startte het bouwen in een schuur aan de Potdijk die gedeeltelijk gesloopt is. Door de regenbuien van de afgelopen dagen moesten de wagenbouwers noodgedwongen op zoek naar een alternatief. De familie Vruwink aan de Goorseweg bood de wagenbouwers onderdak waar de groep de laatste loodjes aan de wagen kunnen afronden. “We zijn de familie Vruwink dan ook enorm dankbaar voor deze geweldige oplossing”, aldus Gerald Paalman.

Kinderoptocht; doe je ook mee?

Over ruim een week staan we aan het begin van het laatste volle weekend van augustus; het Dorpsfeestweekend. Veel buurten gebruiken elk vrij uurtje en zetten zich samen met buurtbewoners in voor hun optochtwagen die zondag 26 augustus vanaf 13.30 uur door de Markelose straten trekt. Wanneer de klanken van Muziekvereniging De Fanfare Markelo aan ons voorbij trekken, volgt de kinderoptocht. “We hopen weer veel kinderen te mogen ontvangen om 12.00 uur op de parkeerplaats aan de achterzijde van Zalencentrum De Haverkamp. Aanmelden is niet nodig dus of de kinderen nu alleen of juist samen met vriendjes of broer of zus mee willen doen, het kan allemaal”, vertelt Ans van Hinte.

De kinderoptocht hoeft zich niet aan een bepaald thema te houden waardoor de kinderen geheel vrij zijn om hun creativiteit te gebruiken. Met een beetje hulp van familieleden worden elk jaar dan ook de meest geweldige loopgroepen of kleine voertuigen geshowd aan het vele publiek die een plekje langs de optochtroute hebben ingenomen. De prijsuitreiking van de kinderoptocht vindt zondagavond plaats in de tent op het Dorpsfeestplein. Alle kinderen hebben gegarandeerd een prijs en ontvangen deze uit handen van Rick Wessels die ook dit jaar de prijsuitreiking van zowel de kinderoptocht als de grote optocht voor zijn rekening zal nemen.   (meer…)

Goorseweg kiest voor succesvol thema uit verleden

De Wagenbouwers van de Goorseweg gaan na 13 jaar weer op herhaling met het onderwerp The Lion King. In 2005 leverde dit de buurt de publieksprijs op en weliswaar met een totaal andere uitvoering hoopt de buurt ook dit jaar daarmee weer hoge ogen te gooien. “Het fotoboek uit 2005 wordt tijdens de bouwavonden nog regelmatig ingekeken” aldus Henrike Klaasen één van de ruim twintig wagenbouwers van de buurt. Dat grote aantal mag best opmerkelijk worden genoemd, zeker ook na de laatste plaats van vorig jaar, waarbij men zou verwachten dat het animo minder zou worden. “Maar dat is dus absoluut niet het geval” vervolgt Henrike. “Natuurlijk waren we teleurgesteld, niemand wil graag laatste worden. Maar met het nodige enthousiasme zijn we dit jaar weer begonnen. Met de keuze voor een onderwerp uit het verleden dachten we dit jaar minder werk te hebben, maar dat bleek een misvatting. De liefde bracht creativiteit bij ons in de buurt en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt, maar er wacht ons nog een aantal drukke dagen”.

Dorpsfeestvlag in Denemarken

Oud Markeloër Jan Renes heeft de Dorpsfeestvlag in zijn bagage gepakt zodat hij in Denemarken een beeld kon vastleggen met de bekende driekleur. Vol enthousiasme poseert Jan dan ook met de vlag voor het Vikingmuseum in Bork Havn in Denemarken. Bij menigeen loopt de Dorpsfeestkoorts langzaam op, veel werk wordt in deze laatste dagen nog verzet aan menige optochtwagen. Nog 11 dagen te gaan……Dorpsfeest Markelo 2018.

Beelden Dorpsfeest Markelo online

Met nog ruim 12 dagen te gaan hebben de mensen achter KV Producties voor u korte terugblik gemaakt met de hoogtepunten uit de editie van Dorpsfeest Markelo 2017. Ook dit jaar zullen Stephan Kuipers, Apollonia Sligman en John Schuurs weer veel programma onderdelen van het machtig mooie feest in opdracht van Stichting Dorpsfeest en Maarkelsnieuws voor u vastleggen. Wanneer nieuwe videobeelden online worden gezet op het Dorpsfeestkanaal kondigen we deze aan in een bericht op Maarkelsnieuws. De beelden die door KV Producties zijn opgenomen tijdens Dorpsfeest Markelo 2016 en vorig jaar kunt u natuurlijk nog steeds bekijken. (meer…)

Hofstreek Omroep en Dorpsfeest Markelo

In tegenstelling tot wat er door Hofstreek Tv momenteel wordt gecommuniceerd is het dagelijks bestuur van Dorpsfeest Markelo niet zomaar voorbij gegaan aan Hofstreek Tv. Evenals voorgaande jaren worden tijdens het Dorpsfeest 2018 diverse momenten vastgelegd door Stephan Kuipers van KV Producties uit Goor. “Dit is dit jaar niet anders dan de laatste jaren het geval is. Hofstreek Tv heeft vorig jaar bij ’t Wapen van Markelo beelden opgenomen van de Markelose optocht en deze op tv uitgezonden. Het staat hun ook dit jaar volledig vrij om dat te doen alleen nemen wij als Dorpsfeest Markelo de beelden niet van hun over. Het klopt inderdaad dat er gisteravond overleg is geweest met Hofstreek Omroep, dat in hoofdzaak ging over Hofstreek radio. De aanwezige bestuursleden van Dorpsfeest Markelo kennen zich totaal niet in de weergave die Hofstreek Tv doet voorkomen naar aanleiding van dit gesprek. We betreuren dan ook de insteek die zij hebben gekozen”, aldus voorzitter Henk Bussink. Vorig jaar liet Hofstreek Tv op het laatste moment weten de optocht toch in beeld te brengen. Dit jaar is er tot gisteravond vanuit Hofstreek Tv geen enkel contact gezocht omtrent het wel dan niet opnemen van de Markelose optocht.  (meer…)