Dorpsfeestvlag in Frankrijk

De komende weken lopen de temperaturen langzaam op. Dit is niet alleen van toepassing op de zomerse weersomstandigheden maar ook het ‘Dorpsfeestvirus’. Zo vinden in een aantal Markelose horecagelegenheden de voorrondes plaats voor de felbegeerde titel van Biljartkoning en Biljartkoningin 2023 plaats. De tentcommissie brainstormt over de indeling van het feestterrein en treft alvast alle mogelijke voorbereidingen. De wagenbouwers zetten hun creativiteit in bij het bouwen van een optochtwagen, die op zondagmiddag tijdens het laatste weekend van augustus door de straten van Markelo trekt. Dit jaar een speciale optocht gezien het 50-jarig jubileum van de Markelose optocht. Ook de Dorpsfeestvlag wordt uit de kast gehaald en gaat nog even mee op vakantie voordat het feestweekend losbarst. Zo zijn Hannie en Arie Tjoink momenteel op de Grand Prix Zijspan in Brou in Frankrijk. De Dorpsfeestvlag in top verraadt hun link met Markelo. Nog 12,5 week te gaan…