SC Markelo houdt kampioenschap in eigen hand

Vanmiddag wisten vele mensen Sportpark de Endemansdijk te vinden. Onder heerlijke omstandigheden stond de wedstrijd tussen Sportclub Markelo en KCVO op het programma. Bij puntenverlies van Wijhe’92 en een overwinning van Sportclub Markelo zouden de zwart-witten kampioen van de 3e Klasse D kunnen worden. De thuisploeg schoot uit de startblokken en kwam na drie minuten spelen al op voorsprong. Na een prachtige individuele actie van Sam Warmelink bracht hij Marcio Kok in stelling waarna hij de 1-0 tegen de touwen schoot. Een uitstekende start van Sportclub Markelo. Toch deden de bezoekers uit Vaassen snel wat terug. In de 11e minuut werd het alweer 1-1. Een goede kopbal van Dani Bronsink was onhoudbaar voor doelman Olminkhof. Toch was de thuisploeg de bovenliggende partij en probeerde KCVO via de counter gevaarlijk te worden. Beide ploegen waren nadrukkelijk op zoek naar meer doelpunten in de eerste helft. Eerst zag Ton Jansen zijn hoekschop op de lat belanden waarna ook KCVO het latwerk raakte via een kopbal. Toch was Sportclub Markelo gevaarlijker en de bovenliggende partij. In de 31e minuut werd Sam Warmelink uit balans gehaald waardoor hij niet kon uithalen, maar de overtreding was te licht voor een strafschop. Enkele minuten later was het wel raak. Marcio Kok schoot de bal hard in het dak van het doel, maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Hier waren de meningen echter over verdeeld.

Toch had KCVO nog de grootste kans om met een voorsprong de rust in te gaan. Maar doelman Ruben Olminkhof wist net op tijd redding te brengen en erger te voorkomen waardoor beide ploegen met 1-1 gingen rusten. Na rust begonnen beide ploegen afwachtend maar waren het de bezoekers die in de 55e minuut brutaal de leiding namen. Een voorzet vanaf de rechterkant werd niet goed verwerkt bij Sportclub Markelo waardoor de 1-2 kon worden binnengekopt door Randy Berenschot. Vanaf dat moment trok KCVO zich iets terug en had Sportclub Markelo veel de bal. KCVO probeerde in de counter om gevaarlijk te worden. Ondanks dat kwamen de zwart-witten in de 66e minuut weer langszij. Op aangeven van Ton Jansen wipte Miquel Schippers de bal over de doelman van KCVO en zorgde daarmee voor de 2-2. Deze treffer werkte bevrijdend voor de thuisploeg dat steeds gevaarlijker werd.

In de 80e minuut werd Sam Warmelink de diepte ingestuurd, hij ging alleen op de doelman van KCVO af maar werd onbesuisd door de doelman onderuit gehaald. Een duidelijke overtreding die bestraft had moeten worden met een rode kaart, maar scheidsrechter Leushuis besloot, tot ieders verbazing op het sportpark, tot een vrije trap voor Sportclub Markelo. Een dubieuze beslissing. Die vrije trap werd vervolgens door Schippers genomen, maar gekeerd door de doelman van KCVO. In de counter daarop kwam KCVO er razendsnel uit. Doelman Olminkhof verliet zijn doel te vroeg waarna de bezoekers eenvoudig de 2-3 tegen de touwen konden schieten.

Sportclub Markelo moest vervolgens, met nog tien minuten te spelen, snel op zoek naar de gelijkmaker. De kansen kregen de zwart-witten wel. Zo kreeg eerst Mickey Slotman de mogelijkheid op de 3-3, maar zijn kopbal ging net voorlangs. Niet veel later was het weer Slotman dat zijn inzet net naast zag gaan. Even leek Sportclub Markelo tegen een zure nederlaag aan te lopen, maar in de 99e minuut van de wedstrijd was het alsnog raak. Een perfecte vrije trap van Stijn Rosing werd binnengekopt door Bram Heuvel. Deze bevrijdende treffer zorgde bij iedere toeschouwer op de Endemansdijk voor een grote opluchting. Zo pakt Sportclub Markelo een zeer belangrijk punt in de laatste seconden van de wedstrijd en heeft het het kampioenschap volgende week nog in eigen hand.

Door overwinningen van concurrenten Wijhe’92 en Robur et Velocitas is de titelstrijd in de 3e Klasse D wel ongekend spannend. Sportclub Markelo moet volgende week op bezoek bij Robur et Velocitas winnen om kampioen te worden. Kom daarom volgende week maandag, 2e Pinksterdag, Sportclub Markelo steunen op bezoek bij Robur et Velocitas. De aftrap in Apeldoorn is om 14:00 uur.