SC Markelo wint verdiend van koploper

Sportclub Markelo heeft vanmiddag een verdiende en belangrijke overwinning geboekt. Aan de Endemansdijk werd koploper Groen-Wit’62 uit Apeldoorn met 2-1 verslagen. Eerder dit seizoen verloor de ploeg van Rutger Kats nog met 3-1 van Groen-Wit’62. Ook vandaag kwam de thuisploeg al snel op achterstand. Al na zes minuten spelen was het raak en kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Een hoge lange bal kwam voor de voeten van Adriaan Jacobs, hij dacht niet na en schoot direct de bal over doelman Olminkhof heen. Sportclub Markelo had vervolgens wel het veldoverwicht maar tot grote kansen kwam de ploeg niet. Daarentegen wisten ook de bezoekers niet te imponeren. Desondanks ging de thuisploeg dit keer goed om met de kansen die het kreeg. In de 36e minuut legde Mickey Slotman de bal breed op Marcio Kok, zijn inzet werd in eerste instantie gekeerd, maar Sam Warmelink was attent genoeg om de rebound binnen te schieten. Hierdoor gingen beide ploegen met 1-1 rusten. 

In de tweede helft was het wederom Sportclub Markelo dat het veldoverwicht had, maar weinig grote mogelijkheden wist te creëren. Het was wachten op die ene kans, om de wedstrijd te beslissen. Tien minuten voor tijd liep Sam Warmelink door op de doelman van Groen-Wit’62 en blokkeerde de bal, waarna hij de bal in bezit kreeg en terugtrok op de inkomende René Kuijpers. Diezelfde Kuijpers was niet zelfzuchtig en legde de bal op een presenteer blaadje voor Mickey Slotman, waardoor hij de 2-1 binnen kon schieten. In het restant van de wedstrijd kwam de overwinning niet meer in gevaar. Daardoor boeken de zwart-witten een verdiende overwinning op koploper Groen-Wit’62. Door de overwinning nestelt Sportclub Markelo zich in de top van de 3e Klasse D en heeft het nog maar twee punten achterstand op koploper Groen-Wit’62. Volgende week zondag 19 maart gaat Sportclub Markelo op bezoek bij Albatros. De aftrap in Ugchelen zal om 14:00 uur plaatsvinden.