Opa Apestaartje bij Kaspels Toneel

Het Kaspels Toneel presenteert het blijspel Opa Apestaartje punt nl op 7, 9, 10, 16 en 17 december in het buurtgebouw ’t Kaspel in Kerspel Goor. Het stuk is geschreven door Wilma Renes-Leertouwer. De regisseur is Arie Wegereef. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Een entreebewijs voor de avondvoorstelling aanvang 20.00 uur op 9,10,16 en 17 december bedraagt 8 euro en is inclusief een kop koffie. Voor woensdagmiddag 7 december, aanvang 14.00 uur  wordt een entreeprijs van 6 euro per persoon berekend. De kaarten zijn te reserveren bij Mirjam Meutstege tel. 0547-272542.  

Het blijspel gaat over Henk van Wandelen die moet verhuizen naar een verzorgingstehuis. Zijn kinderen Elvira, Erik en Esmee helpen hem met de verhuizing. Uiteraard is dit voor Henk een hele stap en het leeghalen van zijn oude huisje gaat dan ook gepaard met weemoed en een traan(tje). Hij komt terecht in Huize Avondrood, waar de pinnige juffrouw Kudelstaart de scepter zwaait. Gelukkig maakt zuster Lucy het hem zoveel mogelijk naar de zin. Ook de technische man Max wordt al gauw zijn goede vriend, steun en toeverlaat. Dat heeft hij ook wel nodig, want juffrouw Kudelstaart verbiedt Henk om zijn “pikante”schilderij: Madonna in ‘t Groen op zijn kamer te hebben. Een schilderij waar Henks gluiperige schoonzoon Adelbert al lang een oogje op heeft. Verwarring alom om dit schilderij, wat blijkt later zeer veel geld waard is. Is juffrouw Kudelstaart echt wel zo onfeilbaar? De hevig verwarde bovenbuurman Bertus Dirx, met zijn trouwe hondje Fikkie, zorgt als de rode draad voor een uiterst grappig intermezzo.