SC Markelo wint van Diepenveen

Sportclub Markelo heeft vanmiddag zijn eerste competitiewedstrijd in de 3e Klasse gewonnen. Aan de Endemansdijk was de ploeg van Rutger Kats met 4-2 te sterk voor VV Diepenveen. Voorafgaand aan het duel werd er groots uitgepakt met een prachtige sfeeractie. Waardoor de rentree van Sportclub Markelo in de 3e Klasse bij niemand onopgemerkt bleef. Diepenveen begon sterker dan Sportclub Markelo aan de wedstrijd en dat resulteerde na 5 minuten al in een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Jim Willemsen. Maar niet veel later trok aanvaller René Kuijpers de stand gelijk. Na een prachtige actie aan de rechterkant schoot Kuijpers de bal met zijn linkervoet strak in de kruising, 1-1. In het verdere verloop van de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Tot echt grote kansen kwamen beide ploegen niet waardoor er een terechte 1-1 ruststand op het scorebord stond. 

In de tweede helft kwam Sportclub Markelo goed uit de kleedkamer. In de 47e minuut kwam de thuisploeg via Miquel Schippers op een 2-1 voorsprong. Niet veel later was het wederom Miquel Schippers die scherp was voor de goal en de 3-1 binnenschoot. Op vrij discutabele wijze kwam Diepenveen vervolgens weer terug in de wedstrijd. Een vermeende handsbal van Fabian Metz werd bekroond met een doelpunt waardoor Diepenveen terug kwam op 3-2. Echter werd het niet heel spannend meer, aangezien Sam Warmelink de wedstrijd op slot gooide door niet veel later de 4-2 te maken. Daarmee was de wedstrijd beslist. Diepenveen drong niet veel meer aan en Sportclub Markelo verzuimde zelfs om de score nog verder uit te breiden. Zo boekt Sportclub Markelo een terechte overwinning op Diepenveen en is het uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. Volgende week zondag 2 oktober gaat Sportclub Markelo op bezoek bij Wijhe’92. De aftrap in Wijhe is om 14:00 uur.