- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Kaasplein tijdelijk omgedoopt tot Dorpsfeestplein

Het bestuur van de stichting Dorpsfeest Markelo doopt vanmiddag in het bijzijn van oud-tentvoorzitters het Kaasplein om tot Dorpsfeestplein. Dit gebeurt een uur voor de start van het evenement Foodgoan, het openluchtrestaurant van DMD-events dat om 16.00 uur van start gaat. De aanwezige oud-voorzitters ontvangen vervolgens uit handen van het bestuur van het Dorpsfeest de eerste exemplaren van het programmaboekje. Voorzitter Hilko Pruntel: “Wij zijn ontzettend trots op deze nieuwe uiting van het Dorpsfeest. Een handzaam programmaboekje met een frisse uitstraling dat iedereen in zijn broekzak kan steken en waarmee je gelijk in de juiste sfeer belandt”.

Het bestuur heeft in de afgelopen weken de namen van alle oud-tentvoorzitters van de stichting Dorpsfeest Markelo weten te achterhalen. Dit in het kader van het 40-jarig bestaan van de ‘Maarkelse tente’. In het jaar 2007 werd het 25-jarig jubileum nog groots gevierd. Het was tevens het jaar dat de plastic wegwerpbekers zijn intrede deden in de tent.

Het Dorpsfeest Markelo 2022 start op donderdagmiddag 25 augustus om 14.00 uur in de tent op het feestterrein. Het programma wordt deze middag verzorgd door Dinand Leferink, Jan Riesewijk en Ruud Appelhof. “Een eer om dit te mogen doen”, zegt Dinand Leferink, beter bekend als Kappie. Hij zorgt met cabaretier Jan Riesewijk uit Losser en Steirische sensatie Ruud Appelhof voor een programma voor jong en oud en daarmee de opening van Dorpsfeest Markelo 2022.