- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Parkeerplaats Plus wordt blauwe zone

De parkeerplaats ten zuiden van Plus Blankhorst wordt als het aan het college ligt volledig een blauwe zone. Dit is de uitkomst van gesprekken tussen initiatiefnemer van de appartementencomplexen op de plek van het voormalige Countus/Rabobank kantoor, indieners van de zienswijzen en de gemeente. In die gesprekken bleek volgens de gemeente dat het enige overgebleven discussiepunt de parkeersituatie was. Door het vergroten van de blauwe zone bij Plus Blankhorst wordt tegemoet gekomen aan het bezwaar van de supermarkt tegen het bestemmingsplan. De gemeente wijst in een aanvullende notitie er wel op dat het vergroten van deze blauwe zone kan leiden tot een toenemende parkeerdruk op het Burgemeester de Beaufortplein. Naast de blauwe zone zal de gemeente binnenkort onder meer met de Dorpsraad Markelo in gesprek gaan over een op te stellen parkeerplan voor Markelo.

Laatstgenoemde is al langer een wens van de Dorpsraad Markelo, maar werd actuelere door het plan voor de 26 appartementen. Het laatste parkeeronderzoek dateert van 2018, maar omdat bij de gemeente steeds meer geluiden van Markeloërs binnenkomen dat het veel drukker is geworden met geparkeerde auto’s zal er toch weer breder worden gekeken naar het parkeren in het centrum van Markelo.

Naast de blauwe zone bij Plus Blankhorst waren er al aanpassingen aan het plan voor de 26 appartementen gedaan naar aanleiding van de ingediende zienswijzen. Zo werd de bouwhoogte aangepast van maximaal 11 naar maximaal 10 meter, met een liftschacht die maximaal 1 meter hoger mag worden.  Ook zullen er op het Burgemeester de Beaufortplein 8 extra parkeerplaatsen worden aangelegd. De gemeente, indieners van de zienswijzen en initiatiefnemer hebben afspraken gemaakt over de uitwerking van de architectuur, de indieners van de zienswijzen zullen volgens de gemeente bij de verdere uitwerking worden betrokken. Het bestemmingsplan staat op de agenda voor de gemeenteraadsvergadering van aanstaande dinsdag.