- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Dorpsfeest Markelo maakt line up bekend

Het laatste volle weekend van augustus staat in Markelo en omstreken in het teken van Dorpsfeest Markelo. Met gepaste trots heeft Dorpsfeest Markelo vandaag haar line up bekend gemaakt. Met dit gevarieerde muziekprogramma hoopt Dorpsfeest Markelo elke bezoeker van jong tot oud een feestgevoel te bezorgen. Voorzitter van Dorpsfeest Markelo, Hilko Pruntel: “Hiervoor hebben we vijf adviseurs en kijken we uiteraard ook naar populaire feesten en festivals om ons heen. Ik denk dat we dit jaar een gaaf muziekprogramma hebben, met lokaal en nationaal bekende artiesten”. Het Dorpsfeest wordt vrijdag 23 augustus officieel geopend met het Borreluurtje waarna Amusementsorkest De Grösmeijers alles uit de kast haalt om alle Markeloërs te verrassen met hun (nieuwe) repertoire en uit hun dak te laten gaan.

Vanaf 21.00 uur neemt all-round coverband Kraakthelder, met Markeloër Gerben Maas als gitarist, het stokje over. Met deze Markelose invulling krijgt de Maarkelse Meutoamd een bijzonder tintje. Nog eens extra bijzonder is het dat de band Kraakthelder op het podium staat van Dorpsfeest Markelo vanwege hun eerder aangekondigde afscheid. Verrassend is de naam OkDetNog die om 22.30 uur op de line up vermeld staat. De Maarkelse Gelegenheidsformatie is al geruime tijd bezig om een spectaculair optreden voor te bereiden op de vrijdagavond.

Doordat het podium vanaf dit jaar op de lange zijde staat, hoopt het Dorpsfeestbestuur op nog meer interactie tussen de feestgangers en de optredende bands/acts. Voor de zaterdagmiddag staat voor de derde keer op rij de band Wahnsinn geprogrammeerd, na FestiFun, de Keet Parade en het Vogelschieten. Het avondprogramma wordt afgetrapt door de Herrieschoppers, met Markeloërs Tijn Fleerkate en Mart Ganzevles achter de knoppen. De 7-koppige band Weekend Warriors neemt het stokje over met onder meer pop, rock en hardcore. Vanaf 00.30 uur neemt het populaire duo bij de jeugd;  FeestNation de tent mee op vette beats en partytracks.

Niet de Grösmeijers maar de coverband Maxim XL uit Holten staat dit jaar tijdens het Fruhshöppen naast de Zondagmorgengroep op het podium van de feesttent. Na de optocht die om 13.30 uur door de Markelose straten trekt, sluit de Perfect Showband de zondag van Dorpsfeest, muzikaal af. Van 15.00 tot 24.00 uur is het deze top band als geen ander toevertrouwd om te zorgen voor een daverende slot.