- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

OVM maakt doorstart

Ondernemers gaven tijdens het derde Maarkels Business Event op 17 mei van dit jaar een duidelijk signaal richting de Markelose Ondernemersvereniging dat het tijd was om een nieuwe weg in te slaan. Waarop Erna Bönhke eind mei een brief aan de leden stuurde met het voornemen om de huidige OVM op te heffen daar er te weinig draagkracht voor de vereniging bleek te bestaan. Hierna bleef het voor de leden lange tijd stil, echter achter de schermen werd sinds die tijd overleg gepleegd over de nieuwe structuur voor de ondernemersvereniging. “Inmiddels heeft het bestuur van de OVM besloten om de vereniging niet op te heffen maar een doorstart in gang te gaan zetten waarbij momenteel een groep ondernemers van verschillende pluimage bezig is om invulling te geven aan de nieuwe structuur. Daarnaast zijn er een aantal mensen benaderd om een interim-bestuur te vormen, die vervolgens de transitie naar een ‘OVM 2.0’ zullen gaan uitvoeren en begeleiden. De verwachting is, dat medio november een plan klaar ligt en er duidelijkheid zal zijn welke kant het interim-bestuur op wil, zodat in januari 2018 met de implementatie en opbouw van de nieuwe verenigingsstructuur zal worden begonnen”, blijkt uit een brief die het bestuur afgelopen week stuurde aan haar leden. 

Doordat men gekozen heeft om de vereniging niet op te heffen gaat het bestuur nu toch over tot het innen van het lidmaatschapsgeld van 2017. Echter is dit bedrag met 125 euro voor iedere ondernemer een fractie van het oude lidmaatschapsgeld.

Het huidige bestuur van de OVM geeft aan formeel nog steeds  vertegenwoordigd te zijn in de overlegorganen richting gemeente, provincie en andere (ondernemers)verenigingen in de Hof. Ondanks dat de intocht van Sinterklaas is overgedragen aan de Jeugd Aktiviteiten Markelo stellen zij dat het evenement Magisch Markelo gewoon georganiseerd zal gaan worden.