- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

“Een heel groot kippenvel moment”

“De afgelopen maanden heb ik meerdere kippenvel-momenten gehad, maar jongens dit is wel een heel groot kippenvel-moment”, reageert een zichtbaar emotionele Janni Bussink wanneer ze de cheque uitrolt die ze vanmorgen aangeboden kreeg van het MTB Team Markelo. Namens het Markelose mountainbike team vertelt Erik Hannink dat het bedrag van 1.500 euro bijeen is gebracht door de inzet bij enorm veel activiteiten van veel mensen maar ook door de vele sponsoren. Een belangrijk deel van het bedrag komt door de spontane toezegging van de Markeloërs Henri en Wilma Sanderman die in de maand april een euro per betalende klant in hun winkel het Tweewieler Centrum Hellendoorn hebben gedoneerd.

De saamhorigheid binnen het Markelose MTB team is groot. De spontane toezegging om Janni te willen ondersteunen kwam nadat het team bij Henk en Janni een stop organiseerde tijdens de jaarlijkse Jägermeistertocht en Janni haar voornemen kenbaar maakte. Het idee om Janni financieel te willen ondersteunen kreeg vorm door de vele acties die het team de afgelopen maanden organiseerde. Zo werden onder meer massages verzorgd na afloop van de Univé Hof van Twente Triatlon maar  ook een mountainbiketocht en wandelroute georganiseerd.

Na Dorpsfeest Markelo, op donderdag 31 augustus zal Janni samen met Sjoerdtje en Liesbeth, haar collega’s bij gemeente Hof van Twente, starten aan de tocht naar de top van Mont Ventoux. Een tocht van 25 kilometer met een hoogteverschil van ruim 1.900 meter. “Het is geweldig om gesteund te worden door zoveel mensen om ons heen’ vertelt Janni.  Natuurlijk zullen Henk en dochter Mirna op de top staan om Janni binnen te halen maar zelfs een collegaatje van Janni heeft speciaal haar vakantie aangepast om op dat moment aanwezig te kunnen zijn. “Het is echt hartverwarmend allemaal en ook met deze cheque van het MTB Markelo team zorgt het ervoor dat de uitdaging om de Mont Ventoux te beklimmen, des te groter wordt’, aldus Janni.

Van het totale bedrag dat het team van Janni, Sjoerdtje en Liesbeth samen bijeenbrengen zal 60% worden gedoneerd aan het KWF en hebben zij afgesproken om de overige 40% te willen doneren aan de Stichting Haarwensen. Deze stichting zorgt ervoor dat kinderen die als gevolg van een medische behandeling of een andere oorzaak kaal zijn of worden, een pruik kunnen dragen van echt haar. Zonder dat daar kosten aan verbonden zijn voor de ouders.