- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Politienieuws week 2

Afgelopen week kreeg de politie opnieuw een melding van een opdringerige gereedschapsverkoper, die zijn waar aan de man probeerde te brengen. Ditmaal aan de Taets van Amerongenstraat wilde de bestuurder van een bruine Mercedes Vito een passant de koop van de dag bezorgen, echter trapte deze daar niet in. Het advies van de politie blijft, raak niet teleurgesteld en verkoop nee.

Helpdeskfraude
Via de zogenaamde helpdeskfraude is een inwoner van Markelo op 13 januari, 350 euro lichter geraakt nadat voor ‘verleende diensten’ een rekening werd voorgeschoteld. Omdat de computer een melding gaf dat er sprake zou zijn van een virus, heeft de eigenaar het getoonde telefoonnummer gebeld en kwam zodoende in contact met de ‘helpdesk’. “Mocht je tegen een soortgelijk probleem aanlopen, neem dan contact op met een bekend ICT-bedrijf en spreek van tevoren af wat de kosten zijn. Geef onbekenden geen toegang tot jouw gegevens, of neem via internet diensten af die later duur betaald zijn. Men maakt misbruik van jouw kwetsbaarheid en zet je zo voor het blok. Tevens zijn de verleende diensten vaak een wassen neus of sigaar uit eigen doos”, vertelt wijkagent Jordy.

Ongewenst bezoek
Op vrijdag 15 januari rond 11 uur kwam een vrouw het erf op bij een woning aan de Lochemseweg, Nadat de bewoner de dame vroeg wat zij kwam doen, vertelde deze op zoek te zijn naar haar konijn. Daar dit antwoord niet helemaal logisch leek te zijn, werd haar vriendelijk verzocht het terrein te verlaten. Wijkagent Jordy geeft aan dat het kan zijn dat personen zich vrij proberen te waren op deze manier, mochten ze betrapt worden. Vaak wordt er een vaag verhaal opgehangen. Deel deze relevante informatie altijd met je wijkagent, bijvoorbeeld het signalement of kenteken van het voertuig. Maak een foto indien mogelijk. Bij verdenking van strafbare zaken, onder andere inbraak of diefstal bel 112.

Lachgas aangetroffen
Tijdens een controle van een personenauto op vrijdag 15 januari werd naast het voertuig een fles met lachgas aangetroffen door de politie. De auto stond geparkeerd op parkeerplaats van het zwembad aan de Potdijk in Markelo. De inzittenden gaven aan niets af te weten van de fles lachgas. De fles is derhalve als gevonden goed meegenomen door de politie. “Lachgas en deelnemen in het verkeer is niet verstandig. Het kan je rijvaardigheid sterk beïnvloeden en ongelukken veroorzaken. Daarnaast kan het je rijbewijs kosten”, geeft de politie aan.

Contact met de wijkagent
Heeft u vragen of informatie waardoor u contact wilt opnemen met de wijkagent Markelo-Diepenheim dan kan dat door een privébericht op zijn Wijkagent Jordy of te bellen met de politie Hof van Twente op 0990-8844. Wil je liever anoniem een melding doen, bel dan op 0800-7000.