- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Horeca zorgt voor Dorpsfeestgevoel

Zonder Maarkelse Tente, maar dankzij de ‘dorpsfeestmentaliteit’ van de Markelose horeca zal bij menig Markeloër dit weekend toch het Dorpsfeestvoel naar boven komen. Diverse horecaondernemers hebben de schouders eronder gezet om Markelo het laatste weekend van augustus in feeststemming te krijgen. “Wij hadden eerst de intentie om dit jaar volledig over te slaan. Gezondheid staat hoe dan ook voorop!. Gaandeweg kwamen we er wel achter dat je prima iets kunt organiseren mét de maatregelen”, aldus Ingrid Smit van ’t Wapen van Markelo. Ook Robert Völkers van De Kroon en Jos Nijland van De Haverkamp geven aan dat je ondanks de 1,5 meter samen een heel mooi feest kunt maken.

Jos roept wel op om niet te gaan staan of te gaan rondlopen: “Men is van harte welkom om gezellig op ons – deels overdekte – terras plaats te nemen. Er loopt bediening rond die je voorziet van eten en drinken”. Robert benadrukt dat de gemeente de plannen ook heeft goedgekeurd en de vergunningen heeft verleend. Diezelfde gemeente riep de horeca ter verantwoording, met name vanwege excessen buiten Markelo. Robert: “Wij gaan uit van het gezonde verstand van de feestvierders en hopen dat juist zij daar door de verantwoordelijkheid in nemen. Als handhavers dan langskomen hoop ik dat ze kunnen zien hoe mooi je in deze 1,5 meter samenleving feest kan maken”.

Ingrid is het daarmee eens en geeft aan dat het goed is om zowel de horecagasten als -ondernemers nog even bewust te maken. “We moeten zelf onze verantwoordelijkheid nemen. Ook na 8 biertjes! En heb je klachten? Blijf dan vooral thuis en vier het volgend jaar dubbel zo goed!”, aldus Ingrid.

Sinds 1 juni hebben de Markelose horeca en haar gasten al laten zien dat je ondanks de coronamaatregelen wel een feestje kunt vieren. Hierdoor hebben de ze er ook alle vertrouwen in dat ze de feestvierders dit weekend op een zorgvuldige en veilige manier kunnen ontvangen en in saamhorigheid te zorgen voor in ieder geval een klein beetje Dorpsfeestgevoel. Dat Dorpsfeestgevoel kun je niet alleen ophalen bij De Kroon, De Haverkamp en ’t Wapen van Markelo, ook bij De Tasca, De Pot en De Poppe zijn er festiviteiten in het kader van het Dorpsfeestweekend.