- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Dorpsraad aan tafel met verenigingen

Wanneer de ontwikkelingen rondom het coronavirus het toelaten organiseert de Dorpsraad Markelo een 2e verenigingsavond op woensdag 1 april om 19.30 uur bij De Haverkamp in Markelo. Op dinsdag 11 juni 2019 organiseerde de Dorpsraad een eerste verenigingsavond waar vertegenwoordigers van 15 verschillende Markelose verenigingen aanwezig waren om kennis te maken en te bespreken wat er leeft binnen de verenigingen, welke ontwikkelingen er zijn en waar men door samenwerken elkaar kan versterken. Op deze avond kwamen de aanwezigen tot de conclusie dat het wenselijk is om meer synergie te vinden tussen verenigingen/stichtingen, waarbij de Dorpsraad, als intermediair, een voortrekkersrol kan vervullen. “Daarnaast kwam naar voren dat bijna alle verenigingen/ stichtingen op zoek zijn naar meer financiĆ«le mogelijkheden en dat er dan ook behoefte is aan meer inzicht over welke subsidies er zijn en hoe deze aan te vragen? En als laatste punt bleek dat er behoefte is aan meer communicatie rondom evenementen, wanneer vindt wat plaats? Maarkelsnieuws zou hiervoor een goed medium zijn”,vertelt Hans ten Zende, voorzitter van de Dorpsraad Markelo.

Tijdens de tweede verenigingsavond staan opnieuw de samenwerking en het delen van ontwikkelingen centraal. Hiervoor is een gastspreker van De Eeckhof uitgenodigd die een ieder bijpraat over subsidies- en fondsenwerving. Ā Aansluitend worden er ronde tafelsessies gehouden. Deze laatste zullen ingedeeld worden op 4 onderwerpen, te weten;
– Landschap, Natuur & Duurzaamheid,
– Cultuur, Muziek & Folklore
– Events, Toerisme & Recreatie.
– Sport Verenigingen

Verenigingen kunnen zich voor deze verenigingsavond opgeven door een mail te sturen naar info@dorpsraadmarkelo.nl onder vermelding van het aantal personen waarmee u naar deze avond komt. “We hopen ook nu natuurlijk op een grote opkomst want samen staan we sterk”, aldus Hans ten Zende.