- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Magische Kerstkroam in Markelo

De organisatie van Magisch Markelo hoopt dat de Sneeuwkoningin aanstaande zaterdag 14 december de vele lichtjes van de lampionoptocht opmerkt. Elk jaar daalt ze traditiegetrouw af van de Markeloseberg, om zich samen met de IJsprinsessen onder te dompelen in Magisch Markelo. In de sfeervolle Martinuskerk wordt aansluitend aan de lampionoptocht een verhaal uitgebeeld waarbij de feeën en de ijsprinsessen een belangrijke rol zullen spelen. 

Lampionoptocht
De lampionoptocht start om 17.00 uur op de parkeerplaats bij De Kroon. Hier ligt voor alle deelnemende kinderen een lampion klaar. Van hieruit lopen de kinderen samen met de goede feeën en het Jeugdkoor Markelo via het Kaasplein en het Beaufort naar de Bergweg. Als de Sneeuwkoningin en de IJsprinssesen zijn aangesloten gaat de tocht richting de Martinuskerk. Hier kunnen de kinderen luisteren en kijken naar een nieuw geschreven verhaal.

Kerstwens
Alle kinderen maar ook volwassen krijgen vervolgens de mogelijkheid om hun lieve ‘wens voor een ander‘ in de enorme kerstboom voorin in de kerk te hangen. Aansluitend is het de bedoeling om gezamenlijk terug te wandelen naar De Kroon waar ‘Kerstkroam’ wordt georganiseerd. Voor ieder kind staat hier een beker warme chocolademelk klaar.

Kerstkroam
Het ontbreken van een kerstmarkt was voor een aantal ondernemers in Markelo de directe aanleiding om iets nieuws op te zetten. Kerstkroam! Een verwijzing naar veel kraampjes en kerst. Dit alles aangevuld met optredens gevuld met zang en dans, en overgoten met een heuse Dickens-saus moet gaan zorgen voor een echte kersthappening op zaterdag 14 december vanaf 17.00 tot 22.00 uur in en rond De Kroon. Er staan onder andere optredens gepland van Dansschool eMotions en vrouwenkoor Mar-Cant maar ook de kerstman zal natuurlijk niet ontbreken tijdens deze eerste editie van Kerstkroam.