- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Wevers Sport met 2 coureurs naar Dakar

Het door Wevers Sport ondersteunde Borgward Rally Team heeft met Ricardo Porém haar tweede coureur voor Dakar 2019 bekendgemaakt. De coureur zal evenals de eerder gestrikte Nani Roma plaatsnemen in een van de twee identieke Borgward BX7 EVO’s. “We zijn erg blij met het team dat we hebben gevormd voor de Dakar 2020; we hebben een combinatie die ons comfort biedt. Een betrouwbare auto en uitstekende coureurs die veel ervaring hebben en in staat zijn om te strijden met de allerbeste ter wereld,” aldus Erik Wevers. Het team zal in voorbereiding  aan de woestijnrally, vandaag tot en met zaterdag met beide auto’s deelnemen aan Baja Portalegre 500.

Ricardo Porém heeft de Baja Portalegre 500 4 maal weten te winnen en heeft daarmee de nodige ervaring in dit soort rally’s. De Dakar is nieuw voor de Portugese coureur. “Ik ben heel blij om in het Borgward Rally Team te zitten! Ik ben erg gemotiveerd om mijn ervaring naar het team te brengen. Ik ken Nani en weet dat hij een zeer ervaren chauffeur is. Ik ben er zeker van dat ik kan bijdragen aan het team met mijn kennis van Baja Portalegre en hoop dat we een goed resultaat kunnen neerzetten,” aldus zei Porém.

Deelname aan de Baja Portalegre 500 is niet de enige wedstrijd in de Dakarvoorbereiding voor het team. In de Rallye du Maroc wist Nani Roma in de Bogward een zesde plek in het klassement te behalen. De Borgward BX7 EVO is een evolutie van de vorige auto en is het resultaat van de voortdurende ontwikkeling tijdens het jaar door het team.