- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Markelo Oost prolongeert titel

In Het Beaufort werd vanavond fanatiek gestreden door de buurtteams tijdens de Buurtkennisquiz. De teams kregen verdeeld over 10 categorieën 80 vragen, waarbij men een joker kon inzetten voor dubbele punten in een van de categorieën. De vragen werden door de deelnemende buurten niet als heel gemakkelijk ervaren. Aan het eind van de avond eindigden Markelo Oost en Markelo Zuid met een gedeelde eerste plaats. Na de beslissende eindvraag; “Hoeveel inwoners heeft Nederland op dit moment?”, gaf Markelo Oost het dichtstbijzijnde antwoord waarmee zij de titel van vorig jaar wisten te prolongeren. Door de prolongatie van de felbegeerde titel blijft de wisselbeker in Markelo Oost. Markelo Oost heeft daarnaast opnieuw de eer om Markelo op 7 februari 2020 tijdens de Hofkennisquiz in Het Beaufort te vertegenwoordigen.

Presentator Henk Hondelink stelde de vragen vanavond in tien verschillende categorieën: Sport, Muziek, Beeldende kunst en film, Breinbrekers, Nieuws uit 2019, Nederlandse taal en literatuur, Canada, Natuur, milieu en duurzaamheid en als laatste De 12 provincies. Dit leverde een fanatieke maar gezellige strijd op tussen de 9 deelnemende buurten.  Markelo Oost wist de buurtkennisquiz ook vorig jaar te winnen. In februari van dit jaar won dit team tevens de Hofkennisquiz in de strijd met teams van de andere kernen van Hof van Twente.

De organisatie had voor de bezoekers vanavond na afloop van de buurtquiz nog een leuke publieksprijs in petto. Het juiste antwoord werd gegeven door Rudie Addink waardoor hij de publieksprijs in ontvangst mocht nemen.

De uitslag:
1. Markelo Oost 38 punten
2. Markelo Zuid 38 punten
3. De Achterhoek 33 punten
4. Dijkerhoek, de Esch en Markelosebroek 32 punten
5. Herike Elsen 29 punten
6. Markelo Noord en Stokkum 25 punten