- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Food Goan Festival op Kaasplein

Het Food Goan Festival dat op initiatief van DMD-Events in 2017 voor het eerst succesvol werd georganiseerd en ook vorig jaar opnieuw een schot in de roos bleek, kan niet anders als een vaste plek op Markelose kalender krijgen. Aanstaande zaterdag 3 augustus tussen 16.00 en 21.00 uur kun je dan ook weer aanschuiven in het openluchtrestaurant, waar men tegen betaling van speciale ‘Food Goan’ en/of de ‘Wielerpop’ muntjes kan genieten van heerlijke gerechtjes van verschillende (Markelose) ondernemers. Culinaire hoogstandjes vers bereid in de verschillende foodtrucks en kraampjes, die in combinatie met de zomerse temperatuur, muzikale omlijsting van Two of a Kind en het sfeervol aangeklede festivalterrein zeker weer gaat zorgen voor veel gezelligheid op het plein. Daar waar de foodtrucks om 21.00 uur sluiten, blijft de bar tot 22.00 uur geopend. 

De opzet zal in vergelijking met voorgaande jaren weinig afwijken, toch heeft de organisatie wel wat aanpassingen in petto. Zo wordt de wijn-bar vervangen door een heuse populaire gin-bar en zal er een flinke barbecue aan de verschillende foodtrucks en kraampjes toegevoegd worden. Ook voor de kinderen is er weer voldoende te beleven op het plein tijdens het event. In een speciale hoek van het plein wordt een springkussen opgezet en zullen meerdere activiteiten voor hen te vinden zijn.

Hoewel het plein tijdens de eerste editie van Food Goan in 2017 al officieel geopend werd door burgemeester Ellen Nauta is het gebouw inmiddels wind- en waterdicht en voorzien van gevelbeplating en is het pand in stijl op kleur gebracht. Echter de invulling van het pand lijkt nog steeds op zich te laten wachten. Meerdere ondernemers hebben aangegeven interesse te hebben in het huren van een ruimte. Wanneer Nauta haar belofte nakomt en het gehele project officieel opent is dan ook nog steeds de grote vraag.