SC Markelo laat punten in Deventer

Onder warme weersomstandigheden speelde Sportclub Markelo vanmiddag in Deventer tegen v.v. De Gazelle. Door het warme weer was er een extra waterpauze. Dat dit niet overbodig was bleek halverwege de tweede helft toen een grensrechter dizzy werd. Voorafgaand aan de wedstrijd wisten de zwart-witten dat de het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. De ploeg uit Deventer strijdt voor lijfsbehoud in de 4e klasse G en was de laatste 5 wedstrijden ongeslagen. Sportclub Markelo had in de 4e minuut een penalty verdiend, die werd echter niet toegekend. Na iets meer dan 10 minuten spelen volgde er een opstootje dat mede bepalend was voor het verloop van de rest van de wedstrijd. Waar in de eerste helft de kansen gelijk op gingen, wist Sportclub Markelo ze niet te benutten, De Gazelle wist voor rust het doel wel 1 keer te vinden. In de tweede helft wist Sportclub Markelo nauwelijks kansen te creëren. De Gazelle breidde de score uit naar 2-0.

De beste kans in de wedstrijd aan de zijde van de zwart-witten kwam van Jordie Vagevuur. In de 21e minuut werd zijn schot gestopt. In de 30e minuut wist Henri Vruwink een vrije trap uit de kruising te redden. Een spits van De Gazelle opende 6 minuten later de score door de bal in de verre hoek te schieten waar Henri net niet bij kon. Bart Klumpers kreeg vlak voor rust nog geen grote kans, maar schoot hem met een slap rolletje in handen van de sluitpost van de thuisploeg. In de tweede helft weet Sportclub Markelo los van een kans van Jorie Vagevuur vlak na rust weinig te creëren. Dit is anders bij de thuisploeg. In de 48e minuut was er wederom een goede redding van Henri Vruwink op de inzet van een spits van De Gazelle. Even later was het wel raak voor de thuisploeg, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de 65e minuut kreeg de thuisploeg weer een kans, maar dit leidde niet tot een goal. Dit werd anders in de 82e minuut wanneer de thuisploeg na een uitbraak ervoor zorgde dat er aan het einde 2-0 op het scorebord stond.