- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Jonge aanwas achter Maarkelsnieuws

De redactie van Maarkelsnieuws is erg blij met de jonge aanwas binnen het team. Op de oproep ‘lokale nieuwsjager gezocht’  in november 2017 kwam geen enkele reactie. Sinds afgelopen september is Kim Kaspers onze redactie komen versterken. In lijn met haar opleiding is het schrijven voor Maarkelsnieuws een goede aanvulling. Door haar passie voor voetbal heeft zij naast algemene berichten ook een flink aantal berichten over Sportclub Markelo voor haar rekening genomen de afgelopen maanden. Kim staat haar mannetje op het voetbalveld bij Dames 1 waardoor de berichtgeving over Markelo 1 wel eens lastig te combineren viel. Rutger Wissink is inmiddels bereid gevonden om de redactie hierin te ondersteunen en heeft aangegeven op korte termijn ook algemene berichten voor de lokale nieuwssite te willen oppakken.

Eind april gaf Henk Hondelink aan zijn inzet voor Maarkelsnieuws niet te willen combineren met zijn nieuwe uitdaging als freelancer voor Tubantia. Henk was vanaf de lancering van Maarkelsnieuws in 2007  nauw betrokken als redactielid. Eind oktober besloot ook Monique Groeneweg te stoppen met haar inzet voor Maarkelsnieuws. Monique was naast redactielid ook bestuurslid van de stichting Maarkelsnieuws en ruim vijf jaar betrokken bij het nieuws in Markelo. Het schrijven voor Maarkelsnieuws leek na een aantal weken uiteindelijk voor Femke Matthijssen niet aan te sluiten bij haar overige activiteiten.

Binnen het team columnisten zijn het afgelopen jaar ook een aantal wisselingen geweest. Zo heeft Jan Henk Berendsen in juli de pen overgedragen aan Christiaan Mensink. Renske Landeweerd reageerde twee weken geleden op de oproep van Willian Potman die in zijn column aangaf graag plaats te willen maken voor een nieuwe columnist. Daadkrachtig reageerde Renske op deze oproep en gaf aan haar eerste column al klaar te hebben staan. Deze hebben we op 16 december geplaatst. Willian schrijft zijn laatste column in onsProat op Maarkelsnieuws op 13 januari en neemt daarna afscheid van het team achter Maarkelsnieuws.

Achter de schermen zijn meerdere mensen met regelmaat actief om een bijdrage te leveren aan de berichtgeving op Maarkelsnieuws. Beeldmateriaal vormt daarin een belangrijk onderdeel. De redactie heeft met Marian Waanders, Arjen Keppels en Gerrit Smit een aantal fotografen waarop zij ten alle tijden terug kan vallen en die zelf ook menigmaal spontaan inspringen op de actualiteit door zelf materiaal in te sturen.

Heeft u nieuws en/of tips voor onze redactie? Laat het ons weten via redactie@maarkelsnieuws.nl. Ook persberichten en foto’s (max. 5 MB) zijn van harte welkom.