- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Sint bezoekt Markelose basisscholen

Het blijkt toch elk jaar weer even spannend. Heeft de Sint voldoende tijd om de Markelose basisscholen te bezoeken voordat hij terugkeert naar Spanje en áls hij langs komt…. welk vervoermiddel heeft de Sint dit jaar dan uitgekozen? In alle vroegte deed de Sint vanmorgen een beroep op Geert Relker van Verkeersschool Relker. De trouwe schimmel van de Sint bleek vanmorgen niet in staat om de Sint naar alle Markelose scholen te begeleiden en moest noodgedwongen op stal blijven staan. Alle lesauto’s en de vrachtwagen van de rijschool waren al op weg maar de tractor stond klaar en Geert vond het dan ook geen enkel probleem, dat de Sint zelf met de tractor richting Obs de Zwaluw wilde rijden. Voor de pieten was er voldoende ruimte in de laadbak van de aanhanger. Sint genoot volop van de optredens van de onderbouwgroepen en als afsluiter liet zelfs groep 8 nog een geweldig optreden zien in de grote hal van Obs de Zwaluw. De peuters van de peuterzaal waren natuurlijk ook aanwezig en kregen net als alle andere kinderen ruim de kans om de Sint een hand te geven of een praatje te maken. Sint was verrast door de vele tekeningen die de kinderen speciaal voor hem hadden gemaakt. 

Obs Stokkum
Doordat het paard van Sint vanmorgen ineens ziek werd heeft de Sint besloten om vervolgens samen met zijn pieten met een heuse luchtballon in Stokkum te landen. Echter bleek de luchtballon in het weiland van Loonbedrijf Lammertink te zijn geland in plaats van het voetbalveld naast Obs Stokkum. Gelukkig werd dit foutje kordaat opgelost en zijn Sint en de pieten met de shovel van het loonbedrijf naar school gebracht. Hierdoor was het gezelschap net op tijd om samen met de peuters te genieten van een gezellig feestje in Het Gebouwtje geheel in het teken van de Sint. Maar ook bracht de Goedheiligman een bezoek aan alle individuele klassen op Obs Stokkum.

Basisschool De Welp
Ook de kinderen van Basisschool de Welp stonden vanmorgen al op tijd klaar op het schoolplein om de Sint te ontvangen. Er waren ook veel ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s aanwezig. De kinderen zongen uit volle borst om de Sint welkom te heten. “En ja hoor, daar kwamen twee Pieten de hoek om scheuren in een bakfiets! Piet Plezier en de Leespiet kwamen aan op het schoolplein maar…. de Sint leek er niet bij te zijn. De pieten vertelden dat Sint nog lag te slapen in de bakfiets, onder de deken. Maar wat bleek?! Dat was Sinterklaas niet maar een teddybeer, oh nee! Paniek want waar was de Sint dan?! En wat bleek? De Sint had op de Welp geslapen, in het bed in de hal van de school. Sinterklaas verscheen gelukkig na herhaaldelijk roepen en liedjes zingen in zijn pyjama voor het raam”, vertelt Michèle Kraal. De Pieten waren hem blijkbaar gisteravond vergeten mee te nemen maar gelukkig heeft de Sint heerlijk geslapen in het bed van de Welp. Broertjes, zusjes en de kinderen van Smallsteps hebben vervolgens Sinterklaas in de hal ontmoet, waarna de Sint met zijn Pieten alle groepen op school heeft bezocht. Wat een feestelijke dag. We hopen natuurlijk dat Sinterklaas ook volgend jaar weer tijd heeft om langs te komen.

OBS Brookschole
Vanochtend arriveerde de Hoofdpiet op de motor bij de Brookschole. Hoofdpiet was alleen Sinterklaas en de andere piet kwijt. De kinderen hadden Sint en de piet ook niet gezien. Gelukkig was de Sint snel weer terecht. De DHL kwam hem afleveren, inclusief een pakket voor Sinterklaas. De andere piet was echter nog steeds zoek. “We besloten toen om het feest maar zonder de piet te beginnen en samen met de kinderen het pakket voor Sinterklaas uit te pakken in de zaal. Daar sprong de piet uit! Toen kon het feest écht beginnen! We hebben dan ook een super gezellige morgen gehad op school samen met de Sint”, vertelt Quinten Mulder. De Sint werd namelijk ook op Obs Brookschole, enorm verwend met allerlei optredens van de kinderen. Daarna heeft hij de peuters uit Markelosebroek nog cadeautjes gegeven en alle klassen bezocht.

Daltonschool Elserike
Op Daltonschool Elserike waren de leerlingen in lichte paniek de afgelopen dagen. Twee weken geleden werd een grote stapel hooibalen aangetroffen inclusief likstenen en veevoer. Vorige week gevolgd door zelfs een aantal kleine dieren zoals een hamster, een konijn en een gerbil. Bert Jan ten Donkelaar: “Behalve een paar verdwaalde pepernoten was er geen enkele aanwijzing te vinden, die ons een verklaring kon geven voor al deze spullen. Tussen de enorme puinhopen die rommelpiet afgelopen donderdag heeft achtergelaten, kwamen we uiteindelijk toch een brief tegen van de Sint himself. Laat het nu net deze brief zijn die ons erg ongerust maakte. Hij schreef namelijk:

Lieve kinderen,
We hebben de afgelopen dagen een beestenboel bij jullie achtergelaten. Piet had gehoord dat jullie dat graag wilden hebben. Veel plezier ermee! Zelf ben ik helaas een beetje allergisch voor dieren en hooi en zo…ik krijg daar jeuk van en moet dan altijd erg niezen. Daarom kan ik helaas op 5 december niet naar school komen. Ik wens jullie toch veel plezier!
Dag hoor, Sinterklaas.

De pieten begrepen duidelijk niet helemaal wat bedoeld werd met het nieuws over het samengaan van de Beestenboel en Elserike. Samen met de kinderen hebben we toen het plan opgevat om niet alleen de dieren en het hooi uit school te verwijderen maar Sint via een brief ook even op de hoogte te brengen van dit feit. Helaas kwam er geen brief terug. Vanochtend waren alle kinderen en veel ouders van Elserike en kinderopvang de Beestenboel verzameld op het plein toen na lang wachten “Sinterklaas en Piet” toch zijn opwachting maakte. “Piet” met “Sint” in de bakfiets werden eigenlijk gelijk herkend. Het was meester Bertjan en meester Jasper die als een erg slechte Sint en erg slechte Piet het feest probeerden te redden. Nadat juf Marina beide heren even aan de tand voelde over deze gênante vertoning, kwam er gelukkig een trekker met een bouwkeet het plein oprijden met daarin de echte Sint en zijn Pieten. Sint had voor juf Nicole van de Beestenboel en meester Bertjan van Daltonschool Elserike nog wel een cadeautje. De bouwkeet was al vast voor de aanstaande verbouwing van de school en in de cadeautjes zaten twee vlaggen met daarop het logo van het nieuw op te zetten Dalton Kindcentrum Elserike. De Sint heeft vervolgens samen met de leerlingen genoten van een heuse Sinterklaasmusical die werd opgevoerd door groep 5&6.