- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Fotoworkshop in het donker

In de Nacht van de Nacht wordt in het weekend dat de wintertijd weer ingaat, gewezen op het belang van het donker voor mens en dier. Natuur- en Milieufederaties organiseren de Nacht van de Nacht, waarbij zij mogen rekenen op de steun van veel lokale activiteiten. In Markelo geven Marian Waanders en Marjan Noteboom evenals de afgelopen jaren, een workshop rondom fotograferen in het donker. Dit jaar geven ze die avond die plaats vindt op zaterdag 27 oktober aan maximaal 14 deelnemers tips rondom het maken van silhouet-foto’s. Vorig jaar leverde de workshop van Fotostudio Markelo nog spookachtige plaatjes op in de Martinuskerk.

De fotografen die gezamenlijk werken onder de naam van Fotostudio Markelo vinden het zelf ook leuk om te fotograferen in het donker en brengen hun enthousiasme die avond graag over op de deelnemers. “Fotograferen in het donker is leuk, maar nog niet zo eenvoudig. Je hebt te maken met lastige omstandigheden er zijn grote verschillen tussen licht en donker. Maar dat maakt het ook mogelijk om te experimenten met lange sluitertijden”, aldus de fotografen.

De workshop op zaterdag 27 oktober wordt gegeven van 19.00 tot 21.30 uur. De kosten om deel te nemen aan de workshop bedragen 17.50 euro, opgave kan via de website van Fotostudio Markelo.