Spookachtige plaatjes in Martinuskerk

Sinds 2005 worden er in het weekend waarin de klok van de zomertijd naar de wintertijd wordt verzet activiteiten gehouden rondom de Nacht van de Nacht. In de Martinuskerk vond gisteravond een bijzondere fotoworkshop plaats. Marian Waanders en Marjan Noteboom van Fotostudio Markelo lieten de enthousiaste deelnemers experimenteren tijdens een workshop met dubbelopnames. “Door gebruik te maken van lange sluitertijden en een zaklamp kun je zo spelen met licht en beweging dat je dezelfde personen op meerdere plaatsen tegelijk op één foto kunt zetten. Het was een erg leuke workshop om te doen en het leverde spookachtige foto’s op,” aldus een van de enthousiaste deelnemers.   

De workshop in de Martinuskerk was volgeboekt en dat komt ook zeker door het enthousiasme van Marian en Marjan. Met Fotostudio Markelo verzorgen ze het hele jaar door diverse workshops op het gebied van fotografie voor jong en oud. Met diverse thema’s worden verschillende aspecten binnen de fotografie belicht en uit de praktijk blijkt dat ook de deelnemers onderling veel informatie met elkaar uitwisselen. Marian Waanders: “Zo’n avond is voor mij vaak ook gewoon lekker bezig zijn met fotografie en de grenzen verkennen van wat wel en niet mogelijk is met je camera. Onder de paraplu van de Nacht van de Nacht organiseren we als Fotostudio Markelo tijdens deze bijzondere nacht eigenlijk altijd iets speciaals dat gericht is op fotografie en het spelen met licht.” De workshop leverde bijzondere foto’s op mede door de unieke locatie van de Martinuskerk. “We kregen veel waardering voor de unieke plek om te kunnen fotograferen en de duidelijke uitleg daarbij,” aldus Marjan Noteboom. Fotostudio Markelo houdt tijdens de koopavond op 23 november nog een ‘Eerste Hulp Bij Fotografie’ bij Boek- en Kantoorvakhandel Prins waar men de fotografen om eerste hulp kan vragen op het gebied van fotografie.