- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Markelo in teken van wielersport

Markelo staat aankomende vrijdag in het teken van de wielersport. Met de onmisbare hulp van sponsoren en vele vrijwilligers organiseert de Stichting Wielersport Markelo (SWM) namelijk op vrijdag 18 augustus de jaarlijkse Wielerronde van Markelo voor Mannen en Vrouwen. Zoals al enkele jaren het geval is telt deze wielerronde ronde mee voor het VIRO Criterium Cup Twente klassement. Een overall klassement verdeeld over vier wedstrijden. Naast Markelo tellen ook de wedstrijden in Borne, Oldenzaal en Goor mee. Uiteraard heeft elke Ronde naast het overall klassement ook een eigen klassement met aantrekkelijke prijzen. In Markelo starten om 17.00 uur de Elite-Beloften-Club-Amateur Vrouwen met een sterk deelnemersveld waaronder de op dit moment sterk in vorm zijnde Marit Cent uit Goor. Maar ze zal geduchte tegenstand krijgen van veel landelijke vrouwen die zich naar verwachting niet zomaar gewonnen zullen geven. Het zal dan ook een fanatieke strijd worden op het selectieve parcours door het centrum van Markelo.

Om 18.30 uur is het de beurt aan de lokale helden. Alle recreanten (man/vrouw/zonder KNWU licentie) kunnen meestrijden om de ‘Möln Borrel Trofee Hof van Twente’ het zogenaamde kampioenschap van de Hof van Twente. Ook hier is een leuk prijzenschema vastgesteld maar zal ook vooral de sportieve eer de boventoon vieren. De af te leggen afstand is 20 kilometer. Men kan zich aanmelden tot donderdag 17 augustus 18.00 uur door een mail te sturen of tot vrijdag 18 augustus 18.00 uur bij de permanence bij Zalencentrum De Haverkamp. Deelname is gratis, wel wordt een borg gevraagd van tien euro voor het rugnummer. Bij de permanence is ook kleed- en douchegelegenheid. Mannen maar ook vrouwen vanaf 16 jaar, woonachtig in gemeente Hof van Twente, die geen licentiehouder KNWU zijn maar wel over een deugdelijke racefiets zonder opzetstuur en een fietshelm beschikken, kunnen deelnemen aan deze koers.

Om 19.30 uur is het de beurt aan de Elite/Beloften Mannen. “Ook hier net als bij de vrouwen veel aanmeldingen en ook hier kan vooraf al gezegd worden dat het een spannende koers zal gaan worden. Jelle Wolsink uit Hengelo (O) is één van de kanshebbers omdat ook hij de laatste tijd goed in vorm is. Maar ook geen onbekende in het peloton is Florian Smits uit Amsterdam. Ook hij zal ‘Markelo’ graag op zijn erelijst willen bijschrijven. Bij de mannen zijn er zeker meerdere kanshebbers en we verwachten dan ook een felle maar vooral sportieve strijd”, aldus Wim van der Pluijm.

Voor de 9e keer organiseert DMD Events na de Ronde van Markelo, WielerPop. Door de voorbereidingen voor het Dorpsfeest Markelo is het muzikale wielerevenement dit jaar,in goed overleg verplaatst naar het Kerkplein. “De Stichting Wielersport Markelo prijst zich gelukkig met de samenwerking met DMD-Events. Het samenwerkingsverband van de horecaondernemers van De Haverkamp, ’t Wapen van Markelo en De Kroon. Zij hebben de landelijk bekende band SPOT gecontracteerd. Met fantastische muzikale prestaties, uitmuntende shows met special effects en de mogelijkheid om te genieten van een hapje en een drankje zal het lang gezellig blijven op het Kerkplein”, verwacht Wim. Zowel de Wielerronde als ook Wielerpop zijn overigens beiden vrij toegankelijk.