- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Kacheltjes voor Oekraïne

Afgelopen zondagmorgen reed de collega touringcar van Nijhuis Taxi en Touringcar al vroeg richting Markelo. Onder de toren in de Martinuskerk lagen veel hulpgoederen te wachten die Markeloërs in groten getale naar de kerk hebben gebracht na een oproep op deze nieuwssite. Met warme dekens, conserven maar ook een hele lading kacheltjes vertrok de touringcar naar Oekraïne. Vandaag zijn de chauffeurs en vrijwilligers teruggekomen. De operatie heeft zijn littekens achter gelaten. “De verhalen zijn in- en intriest. Het is niet te beschrijven en al bijna niet voor te stellen wat de mensen daar hebben gezien en hebben meegemaakt. Hartverscheurend. Zelf ben ik ook tweemaal afgereisd en kan me dus een beetje inleven. Hulp is heel hard nodig, zeker nu de temperatuurmeter ‘s nachts al -8 graden aanwijst”, vertelt Marti Pluygers.

De Rotterdammer Sander de Kramer is samen met Hennie Olde Daalhuis van Nijhuis Taxi en Touringcar, collega-ondernemer Ton Schellings van de Avonturier afgereisd naar Oekraïne. Pastor Archill was ter plekke en heeft de operatie begeleid ter plaatse in Oekraïne. De Pastor is mee terug gereisd naar Nederland en gaat over twee weken wederom mee naar Oekraïne om de expeditie te begeleiden.

Over twee weken staat er opnieuw een reis naar het oorlogsgebied op de planning. Opnieuw gaan er gasflessen, kachels, expansievaten, warme dekens en conserven mee om de mensen in de Oekraïne te helpen. Met z’n allen laten we hen zien en voelen dat ze niet alleen staan’, aldus Sander de Kramer gisteravond in de uitzending van Op1 op NPO1.