- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Gemengde reacties op plannen Markelo-Noord

Met een presentatie voor direct aanwonenden afgelopen maandagavond en vanavond aan overige geïnteresseerden zijn de eerste stedenbouwkundige contouren van het woningbouwplan Markelo-Noord naar buiten gebracht. Omwonenden en ondernemers maken zich zorgen over de verkeersveiligheid vanwege het ontbreken van een rondweg en vinden de bebouwing ook te dicht op de bestaande bebouwing gesitueerd. Een veelgehoorde opmerking was dat de bebouwing wat ruimer opgezet mocht worden richting De Tasca met meer groen. Vanavond waren er ook een aantal gegadigden voor een nieuwbouwwoning digitaal aanwezig. Deze waren juist enthousiast over de stedenbouwkundige opzet en werd meermaals aangedrongen om in het woningbouwprogramma ook te kijken naar starterswoningen, seniorenwoningen en sociale woningbouw.

Het woningbouwplan Markelo-Noord werd medio vorig jaar aangekondigd. Het plan is een gezamenlijk plan van de gemeente Hof van Twente en RG Investments. Laatgenoemde heeft een deel van de percelen achter De Tasca gekocht om hier woningen te realiseren. Het gemeentelijke deel van het woningbouwplan is gericht op afronding van de wijk De Esch. Onderdeel van het plan is een nieuwe ontsluitingsweg richting de Holterweg. Tijdens de presentaties werd duidelijk dat deze ontsluitingsweg nadrukkelijk niet bedoeld is voor ontsluiting van de bestaande wijk De Esch en de bedrijven aan de Noordachtereschweg.

Voor deze nieuwe ontsluitingsweg zal maandagavond 7 februari van 19.30 tot 21.30 uur een separatie informatiebijeenkomst worden gehouden, hiervoor kan men zich aanmelden door een mail te sturen naar markelo-noord@hofvantwente.nl onder vermelding van de datum van de bijeenkomst.