- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Markelosebroek in actie tegen windmolens

Een groep buurtbewoners in Markelosebroek maakt zich ernstige zorgen over de komst van megawindmolens in de gemeente Rijssen-Holten pal aan de grens met Markelosebroek. Van de mogelijke 16 plekken waar in Rijssen-Holten windmolens geplaatst zouden kunnen worden staan er 7 gepland nabij Markelosebroek. Niet alleen de mogelijke locaties heeft buurtbewoners verrast, ook het feit dat de gemeente Rijssen-Holten inwoners van Markelosebroek niet betrekt bij de inspraak. Een van de kartrekkers is oud-wethouder Harry Knuiman. Knuiman heeft onlangs gesprek gehad met wethouder Wim Meulenkamp die de bezwaren uit Markelosebroek zeer serieus neemt. “Hij kan geen ijzer met handen breken in een buurgemeente maar is bereid en goed in staat onze weerstand over te brengen en zich de komende tijd ook sterk voor ons te maken. Maar onze individuele protesten zullen toch de doorslag moeten geven”, aldus Knuiman die meerdere acties vanuit Markelosebroek aankondigt.

Spandoek

Zo worden er de komende week spandoeken geplaatst op meerdere plekken en hebben inwoners van Markelosebroek een oproep ontvangen een petitie (klik hier voor petitie) tegen de komst van de windmolens te ondertekenen en voor 1 juni in de postbus te doen bij de familie Rouweler aan de Roudaalterweg 16. Ook roept de groep op om zoveel mogelijk vragen te stellen en/of protest aan te tekenen bij de gemeente Rijssen-Holten. Dit kan door een mail te sturen naar gemeente@rijssen-holten.nl met een CC naar wind@rijssen-holten.nl.

Markelosebroek is niet de enige buurt met bezwaren tegen de komst van windmolens in Rijssen-Holten, eerder lieten we al weten dat men zich ook in Elsen zorgen maakt om de mogelijke windmolens in Rijssen-Holten.