- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Fietsvierdaagse Markelo 15-18 juni van start

De Stichting Wielersport Markelo (SWM) heeft in de wijde omtrek een mooie naam opgebouwd met de fietsvierdaagse die jaarlijks in Markelo georganiseerd wordt. De fietsroutes leiden de deelnemers door het prachtige heuvellandschap van Markelo, Twente, Salland en de Achterhoek en is door de NTFU met 2 sterren gewaardeerd. Covid 19 zorgt uiteraard ook hier voor onzekerheid voor het wel of niet doorgaan van dit evenement. Echter, de organisatie van SWM is van mening dat dit evenement op 15 tot en met 18 juni 2021 door kan gaan.

Scenario’s op de plank
De stichting heeft 3 uitgewerkte scenario’s op de plank liggen waarvan er een, afhankelijk van het op dat moment geldende corona beleid wordt ingezet.
Scenario 1: Dit scenario gaat uit van 4 dagen bepijlde route en een duidelijke routebeschrijving. Afstanden 30-45 en 60 km. Start bij restaurant de Kroon met onderweg twee controleposten. Dagelijks na afloop een gezellige afsluiting met muziek.

Scenario 2: Het tweede scenario is een 4 daagse met een duidelijke routebeschrijving. Start bij infocentrum Markelo met waarschijnlijk start deelnemers in tijdsblokken. Mogelijkheid voor koffie to go bij de start en onderweg tijdens de route.

Scenario 3: Dit laatste scenario, uitgaande van het huidige coronabeleid, stellen we vier verschillende routes beschikbaar zodat iedereen op eigen gelegenheid kan fietsen in de week van de fietsvierdaagse. Routes zijn verkrijgbaar bij het infocentrum. Geen georganiseerde stops onderweg.

Deelname fietsvierdaagse 15 – 18 juni 2021
De organisatie SWM hoopt uiteraard dit jaar de uitgebreide tocht te organiseren, waarbij de combinatie van fietsen en gezellig samenzijn de boventoon voert. “We vinden het belangrijk dat met in achtneming van het beleid we toch iets kunnen organiseren voor de fietsliefhebbers”, aldus de organisatie. Deelnemers dienen zich aan te melden via de website van Stichting Wielersport Markelo en kunnen eventueel gebruik maken van de overnachtingsmogelijkheden in en rondom Markelo.

Jaarlijkse wielerronde en MTB toertocht
Helaas is de organisatie genoodzaakt de jaarlijkse wielerronde af te gelasten. Daarentegen wil de SWM samen met Wielertourclub (WTC) Markelo een MTB evenement organiseren, zodra het coronabeleid daar mogelijkheid toe geeft. Zo goed als alle MTB evenementen zijn het afgelopen halfjaar afgelast. “Wij hebben in Markelo één van de mooiste parcoursen van Nederland beschikbaar en willen zodra het kan de tocht die gepland stond in december 2020 alsnog organiseren. Nadere informatie volgt op korte termijn hierover”, geeft de organisatie aan.