- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Politie waarschuwt voor internetfraude

In de afgelopen week is er bij de politie Hof van Twente, vier keer aangifte gedaan van fraude. Twee maal was er sprake van bestellingen via een webshop, die niet geleverd werden. Eenmaal werd er via Marktplaats gehandeld waarbij de tegenpartij het betaalde product niet leverde en eenmaal werd iemand, de dupe van de zogenoemde ‘kind in nood’ WhatsApp fraude.

Wijkagent Markelo-Diepenheim, Jordy Scheggetman: “Wanneer je online zaken doet, verifieer of de site waarop je iets aankoopt betrouwbaar is. Doe dit door keurmerken en recensies te controleren. Dit geldt ook voor Marktplaats. Check de verkopende of aankopende partij goed en betaal nooit zomaar iets voordat je zekerheid hebt. Open geen betaalverzoeken via WhatsApp”. 

Aanrijdingen met wild
In de afgelopen week zijn er drie aanrijdingen geweest met reewild. Op de Haaksbergerweg, Rijssenseweg en Goorseweg kon men de overstekende dieren niet meer ontwijken. In deze periode komt het reewild meer in beeld vanwege de werptijd. “Houd rekening met de snelheid en kijk goed langs de weg of je ze ziet staan. En vaak als er een de weg over gaat, volgen er meer”, geeft wijkagent Jordy aan.

Aanrijding kruising Stoevelaarsweg /Herikerweg
Op maandag 12 april vond rond 08.20 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto’s op de kruising Stoevelaarsweg met de Herikerweg. Bij het ‘de weg op rijden’ is een passerende auto over het hoofd gezien door een van de bestuurders en kwam men met elkaar in botsing. Hierbij is een van de automobilisten over de kop geslagen. Na het ongeval was er geen sprake van persoonlijk letsel.