- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Eerste prikken gezet in sporthal De Haverkamp

In sporthal De Haverkamp zijn vandaag de eerste vaccinaties verricht door de Markelose huisartsen. De GGD start hier maandag mee, vandaag en morgen maken de huisartsen al gebruik van de locatie. Wethouder Pieter van Zwanenburg gaf vanavond bij een bezoek aan de sporthal aan blij met een GGD vaccinatielocatie in Hof van Twente, zodat inwoners binnen de gemeente gevaccineerd kunnen worden. Afdelingshoofd vaccineren Anne-Marie Kok van GGD Twente: “De huisartsen in Markelo zochten met ons contact. Wij zijn blij dat we hen kunnen helpen door onze faciliteiten ter beschikking te stellen. De locatie in Markelo is al helemaal klaar voor gebruik. Samen zetten we zo de schouders eronder. Want hoe eerder inwoners zijn gevaccineerd, hoe beter.” De GGD vaccinatielocatie in sporthal De Haverkamp is één van de zes locaties in de regio Twente. Naast de GGD verzorgen ziekenhuizen, zorginstellingen en huisartsen de vaccinatie van verschillende doelgroepen.

Praktijkmanager Alice Olde Reuver of Briel van Huisartsenpraktijk Rosing en Bruins Slot: “De Markelose huisartsen zijn heel blij gebruik te kunnen maken van de GGD vaccinatielocatie. In de huisartsenpraktijk is het vaccineren tegen corona niet goed mogelijk. Mensen die gevaccineerd zijn moeten na hun prik een kwartier op de vaccinatielocatie blijven. Dit om er zeker van te zijn dat iedereen zich goed voelt, voordat zij weer naar huis gaan. Dit is in de huisartsenpraktijk niet goed te organiseren. Zeker omdat de 1,5 meter afstand aangehouden moet worden. De GGD vaccinatielocatie is daar juist wel helemaal op ingericht.”

Huisarts Carina Meereboer gaf aan dat de opkomst goed was. “Mensen willen graag gevaccineerd worden, zodat ze het virus ook niet meer kunnen overbrengen”, aldus Meereboer.

De GGD attendeert de mensen die naar de vaccinatie locatie komen erop zich te houden aan de aangegeven routing. De toegang bevindt zich aan de zijkant van de sporthal, dit zal met borden duidelijk worden aangegeven. De hoofdingang van de sporthal is alleen toegankelijk voor overige gebruikers van de accommodatie. Voor algemene vragen over de coronavaccinaties of het coronavirus is het landelijke nummer 0800-1351 (dagelijks van 8.00-20.00 uur) beschikbaar of coronavaccinatie.nl. Of kijk voor meer informatie op de website van GGD Twente.