- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Koninklijke onderscheiding Paul en Mineke Baan

Foto: Asje van Dijk

Paul Baan en Mineke Baan-Pas hebben gisteren een koninklijke onderscheiding uitgereikt gekregen. Burgemeester Asje van Dijk van de gemeente Barneveld kwam hiervoor speciaal naar hun woning aan de Goorseweg in Markelo. Paul Baan is vooral bekend van het automatiseringsbedrijf Baan Company, het bedrijf waarmee hij samen met zijn broer Jan succesvol was in de jaren negentig. De aandelen van Baan Company werden de broers ondergebracht in Stichting Oikonomos, in 2000 ontstond de Noaber Foundation als afscheiding van deze stichting. De Noaber Foundation is in Markelo onder meer betrokken bij zorgboerderij Rohaan. Mede vanwege hun verdiensten met de Noaber Foundation werden Paul en Mineke gisteren onderscheiden.

De Noaber Foundation steunt medisch onderzoek en draagt financieel bij aan de ontwikkeling van gezondheids-apps en het vernieuwen van de zorg. Paul en Mineke Baan waren ruim 20 jaar betrokken bij het bestuur van de Noaber Foundation. Naast de Noaber Foundation waren ze ook betroken bij de in 2015 opgerichte Eleven Floawers Foundation. Deze organisatie richt zich op mensen die zich moeilijk staande kunnen houden in de samenleving. Projecten die samen leven weer mogelijk maken, stimuleren en faciliteren worden ondersteund door deze organisatie.

De onderscheiding in Markelo werd verricht door de burgemeester van Barneveld, aangezien beide organisaties in die gemeente actief zijn. Het was een van de laatste officiƫle handelingen van de burgemeester die morgen afscheid neemt.