- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Overijssel zet vrijwilligers in ’t zonnetje

Als kartrekker van de bewonerscommissie ‘Op de Esch’ heeft Adrie Florijn afgelopen maandag een Overijsselse Vrijwilligersprijs in ontvangst genomen. De prijs werd op gepaste wijze uitgereikt door Statenlid Dinand Leferink, die meerdere organisaties in de gemeente Hof van Twente namens de Provincie Overijssel in het zonnetje kwam zetten. De Overijsselse Vrijwilligersprijs ziet er dit jaar anders uit. Geen groot evenement en één prijs, maar 75 prijzen uitgereikt door statenleden door de hele provincie. Voor de Hof van Twente deed dat VVD Statenlid en oud-Markeloër Dinand Leferink.

Vrijwilligerswerk is onbetaalbaar
Dinand Leferink: “Overijssel zet haar vrijwilligers jaarlijks in het zonnetje met de Overijsselse Vrijwilligersprijs! En niet geheel zonder reden. Bijna de helft van de inwoners van Overijssel doet namelijk actief aan vrijwilligerswerk. Mensen die werk verrichten dat onbetaalbaar is. Zij leveren op deze manier een onvervangbare bijdrage aan de samenleving”. De organisaties waaronder de Markelose bewonerscommissie ‘Op de Esch’ zijn allen genomineerd door vrijwilligersorganisatie Salut op de wijkvoorziening ’t Doesgoor na. Deze kwam vanuit de Provincie Overijssel, daar de provincie deze wijkvoorziening in Goor als voorbeeld ziet voor soortgelijke initiatieven.

Bijdrage Stichting Hessenheemfonds
Vanmiddag werden de bewoners van De Esch opnieuw verrast. Op initiatief van de bewonerscommissie van De Esch werden de bewoners getrakteerd op een heerlijk pannenkoek naar keuze. De pannenkoeken werden vers gebakken door Janet’s KEETering op locatie, waarna ze coronaproof werden bezorgd bij de bewoners van het woonzorgcentrum aan de Noordachtereschweg. De bewonerscommissie heeft een financiële bijdrage ontvangen van Stichting Hessenheemfonds die in eerste instantie bedoeld was om activiteiten te organiseren in de nieuwe ontmoetingsruimte van het woonzorgcentrum. “Nu dit niet mogelijk is heeft de bewonerscommissie besloten om de bijdrage van het Hessenheemfonds te gebruiken om de bewoners te trakteren op een heerlijke pannenkoek. Dit werd enorm gewaardeerd. Dus Janet, nogmaals bedankt voor de lekkere pannenkoeken en stichting Hessenheemfonds voor de bijdrage”, aldus Adrie Florijn namens de bewonerscommissie.