- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

65-jarig bruidspaar Appie en Gerri Eelderink

Net als bij hun 60-jarige bruiloft op 23 november in 2015 hebben de buren ook dit keer weer een prachtige boog met witte roosjes bij de voordeur geplaatst. Helaas geen bezoek van burgemeester Nauta maar Harry Scholten mocht aantreden als loco burgemeester. Hij bracht namens de gemeente de felicitaties over, met een mooi bloemstuk en genoot op gepaste afstand van koffie met taart. Ook de brief van het Koninklijk Huis was op vrijdag 20 november al bij het briljanten paar afgeleverd.

“Ik ben nu 5 jaar ouder”, zegt Gerri, “maar ik ben veel beter te pas dan toen we 60 jaar waren getrouwd.” Gerri had zes jaar geleden een nieuwe heup gekregen maar daar zat een bacterie in. Maar liefst 12 keer ging ze onder het mes en talloze antibioticakuren kreeg ze, maar het mocht allemaal niet baten. Gerri was er klaar mee. “Dan maar geen heup”, vertelt ze. “En ik kan nog gewoon lopen, al is het dan met een rollator. Maar ik heb helemaal geen pijn meer, dat was 5 jaar geleden wel anders. Ik heb ook een elektrische rolstoel, daarmee ga ik elke dag even naar buiten.” Met Appie’s gezondheid is het een stuk minder goed gesteld. Hij is begin dit jaar erg ziek geweest. Zo erg zelfs dat hij zijn dierbare Belgische paard heeft moeten verkopen, waarmee hij ooit Nederlands Kampioen is geworden. Zichtbaar aangeslagen vertelt het stel dat ze er niet meer voor konden zorgen.

Geen feestje bij De Poppe
Appie en Gerri leerden elkaar in 1953 kennen op een dansavond bij ‘Jantje van de Breuker’ oftewel Café de Ster. Twee jaar later traden ze in het huwelijk  en vierden dat groots bij ‘Hargeerds’ wat nu De Kroon is in Markelo. Appie en Gerri kregen vijf kinderen, tien kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Het jongste kleinkind is nu 3½ en alle familie woont lekker dichtbij in Goor. “Dat vierden we met de hele familie bij De Poppe vijf jaar geleden, maar ja dat kan nu helaas niet”, verzucht het stel. “Er is al veel bezoek geweest maar het moet allemaal gefaseerd. Hopelijk zijn de coronamaatregelen snel achter de rug.” Ook het voetbal, waar ze graag samen naar kijken, vinden ze maar niks zonder publiek. “Die lege stadions, dat ziet er toch niet uit”, zegt Gerri.

Kleintje Opa
Appie en Gerri zijn nog erg actief. Gerri houdt van puzzelen, lezen en tv kijken. Appie is altijd timmerman geweest bij Vruwink tot aan zijn pensioen maar heeft ook al 30 jaar zijn eigen werkplaats bij huis waar hij nog regelmatig te vinden is. Hij repareert en maakt deuren, maar ook vogelkooitjes. En als een achterkleinkind een lekke band heeft, vraagt die aan Appie: “Kleintje Opa wil je mijn band plakken?”

Gerri en Appie redden zich nog prima alleen en zijn bijzonder helder van geest. Ze krijgen wat hulp bij de schoonmaak en af en toe komt de thuiszorg langs. “Als jullie zo doorgaan zie ik jullie hopelijk over vijf jaar weer”, besluit Harry Scholten. “Ik beloof dat ik dan mét ambtsketen kom.”

Tekst en foto’s: Met dank aan Marlies Schoonhoven van het Hofweekblad