- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Natuurlijke wadi’s zorgen voor meer biodiversiteit

De gemeente Hof van Twente heeft afgelopen zomer meerdere vragen ontvangen over het maaien van de begroeiing in de wadi’s. Door het met regelmaat maaien van de wadi’s verdwijnen niet alleen de bloemen maar ook het voedsel en schuilgelegenheid voor onder andere vlinders en andere insecten. Om de biodiversiteit te vergroten heeft de gemeente besloten om het aantal maaibeurten terug te brengen naar tweemaal maaien per seizoen. 

Dit betekent concreet dat de begroeiing in de wadi’s voortaan gemaaid gaat worden medio juni/juli nadat de voorjaarsbloemen zijn uitgebloeid en aan het einde van het seizoen medio september/oktober. Sommige wadi’s worden gebruikt als speelplek, deze zullen vaker worden gemaaid. Ook de randen van de wadi’s langs de wegen zullen voor behoud van uitzicht en het uitwijken van auto’s vaker worden gemaaid. Op onderstaande kaart kunt u zien welke wadi’s het betreft.

Bij vragen over het maaiprotocol voor de wadi’s kan contact worden opgenomen met Johan Vruwink en Liesbeth de Boer, wijkregisseurs van gemeente Hof van Twente.