- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Wie kent Kees Peijnenburg?

Op de bovenstaande foto staan v.l.n.r: (Groot)moeder Dina Peijnenburg- Veraa ( uit Waalwijk Noord-Brabant) –  Sjaan  – Annie – Jan (verbleef ergens anders) en Kees.

In de redactie box ontvingen we vandaag een bijzondere oproep van Henny Peijnenburg. Henny heeft in 1999 tot2003 onderzoek gedaan naar de jeugdjaren van haar inmiddels overleden vader. Een groot gedeelte van zijn jeugd viel in de oorlogsjaren, hij werd namelijk geboren in 1937. “In deze periode heeft mijn vader als onwetend en onschuldig kind van 5-6 jaar mee op de vlucht gemoeten gedurende 16 maanden. Het is mij destijds niet gelukt te achterhalen waar hij met zijn moeder en 2 zussen is verbleven in de periode maart tot en met december 1945. Het heeft mij niet losgelaten en daar ben ik nu 17 jaar later opnieuw gaan zoeken naar het antwoord. Nieuw onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat dit verblijf in de provincie Overijssel moet zijn geweest”, vertelt Henny. Naast archieven en kranten heeft Henny ook besloten om te kijken of hij via buurthuizen, historische verenigingen en Huis-aan-Huis kranten mensen kan bereiken, die mogelijk nog iets kunnen vertellen over zijn familie in deze periode.

Hoogst waarschijnlijk zijn de grootmoeder en de kinderen ondergebracht op een boerderij. Eén van de kinderen op de foto is de inmiddels overleden vader van Henny Peijnenburg en heet Kees.  Ondanks veel graafwerk naar informatie heeft Henny nog steeds geen informatie over de verblijfplaats van vader Kees in de oorlogsjaren. Ook het adres of de boerderij in de provincie Overijssel waar grootmoeder en de kinderen waren ondergebracht heeft nog steeds niet kunnen achterhalen.

Wie helpt Henny Peijenburg aan informatie over de jeugdjaren van zijn vader. Kunt u hem helpen, dan kunt u hem bereiken door een mail te sturen aan: hennypeijnenburg@home.nl.