- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Uitvaartonderneming Vruwink zelfstandig verder

20130107vruwink

Uitvaartonderneming Vruwink bestond onlangs 12,5 jaar. Henk Vruwink was al 3 jaar actief in de uitvaartbranche toen hij in het jaar 2000 besloot om Uitvaartonderneming Vruwink in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. In het begin werd de samenwerking gezocht met Tijhuis uit Goor. Ondertussen volgde ook Henk zijn vrouw Dini allerlei cursussen, waardoor ze nu als duo actief zijn in de uitvaartonderneming. Eind 2012 werd de volgende stap gezet. De samenwerking met Tijhuis Goor werd beëindigd en Uitvaartonderneming Vruwink ging vanaf dat moment alleen verder in de Hof van Twente.

 

20130107vruwink

“Het is en blijft een boeiend beroep. Elke keer weer vinden wij het een hele eer en tevens een uitdaging om de laatste “reis” van een dierbare te verzorgen”, zegt Henk Vruwink. “In 12½ jaar hebben wij natuurlijk van alles meegemaakt. Iedere uitvaart is uniek. Een kleine plechtigheid is soms net zo plechtig als een grote begrafenis. Ons motto is dan ook: je moet doen waar jij of jullie je goed bij voelen en kijk vooral niet naar een ander!”, vult Dini aan. Ze maakten in de afgelopen 12,5 jaar bijzondere gebeurtenissen mee. Dini vertelt: “Een vrijgezelle tante op leeftijd was overleden. De nabestaanden wisten eigenlijk niet goed wat er moest gebeuren, totdat ze in de kast een notitie boekje vonden, waar tante nauwkeurig had aangegeven wat er moest gebeuren.” Een ander voorval dat ze zich nog kan herinneren was het volgende: “Een 100 jarige verjaardag die in het verschiet lag, werd een uitvaart met als afsluiting een hapje en een drankje. Veertien dagen voor haar verjaardag, stierf oma onverwacht. Oma had een mooi en goed leven gehad zodat er toen alsnog een toast op haar werd uitgebracht.”

Voor meer informatie over de 12,5 jarige Uitvaartverzorging Vruwink kunt u terecht op de website www.vruwink.nl of telefonisch 0547-364343