- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Bladkorven: voor blad van gemeentelijke bomen

Onze gemeente is een prachtig groene gemeente, de naam HOF van Twente zegt het al. Bomen zijn mooi en zeker in de herfst genieten we ervan. Het enige nadeel is dat de meeste bomen in de herfst hun blad verliezen en dat brengt soms behoorlijk wat opruimwerk mee. Zijn er gemeentelijke bomen waarvan het blad in uw eigen tuin valt? Dan kunt u dat blad kwijt in de bladkorf die vanaf half oktober in uw wijk staat. De geplaatste bladkorven zijn bedoeld voor het blad van gemeentelijke bomen dat in uw tuin terecht komt. Het is een extra service van de gemeente, zodat uw groenbak niet overvol wordt. Het groenafval uit uw eigen tuin mag niet in de bladkorven en ook het blad dat op de straat, stoep of in de plantsoenen komt hoort niet in de bladkorven. Dat blad wordt door de gemeente in samenwerking met Gildebor opgeruimd.

In Markelo worden de bladkorven vanaf deze week, op dezelfde plekken als vorig jaar geplaatst. De korven worden afhankelijk van hoe vol ze zijn, wekelijks geleegd. “Zijn de korven niet helemaal vol dan wordt de frequentie van legen aangepast. De bladkorven zullen tot de kerst in de wijk blijven staan. Het kan zijn dat in de herfstperiode sommige korven verplaatst worden. Dat gebeurt omdat boomsoorten in verschillende periodes hun blad laten vallen. U mag de bladkorven niet zelf verplaatsen omdat de route voor de vrachtwagen dan niet meer klopt”, vertelt Johan Vruwink vanuit zijn rol als wijkregisseur van gemeente Hof van Twente.

Tuinafval kunnen inwoners van gemeente Hof van Twente gratis brengen bij het Milieupark Hof van Twente aan de Mossendamsdwarsweg 1 in Goor.