- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Maarkels tarwe verwerkt tot MarkeLokaal Volkoren

Een deel van het graan dat afgelopen zomer werd geoogst door de vrijwilligers van Coöperatie MarkeLokaal is vandaag verwerkt door bakker Ruben Meinders tot een bijzonder brood van Maarkels tarwe. Op een flink perceel aan de Noordachtereschweg in Markelo kreeg MarkeLokaal dit jaar de kans om tarwe te verbouwen. De aanblik van het goudgele gewas, omgeven met een fleurige bloemenrand heeft menige voorbijganger ongetwijfeld laten genieten. Het Maarkels tarwe werd uiteindelijk op 22 juli geoogst en nadat het getest was op bakwaarde, geschikt bevonden om te verwerken tot brood. In de bakkerij van Ruben Meinders wordt van dit meel de komende maanden, exclusief  ‘MarkeLokaal Volkoren’ gebakken. “Het brood is erg smaakvol en bovendien ook nog eens super gezond. Het MarkeLokaal Volkoren is op donderdag, vrijdag en zaterdag verkrijgbaar in onze winkel  aan de Grotestraat in Markelo”, aldus Ruben Meinders.

Het MarkeLokaal Volkoren is een product van de Coöperatie MarkeLokaal en is  ontstaan door de inzet van veel vrijwilligers. Door krachten te bundelen streeft Coöperatie Markelokaal naar een zelfvoorzienende lokale economie. Samenwerken op basis van wederkerigheid om eerlijke producten van lokale bodem te telen, te verwerken en te gebruiken.