- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Een bühne, biertafels en publiek…

“Een bühne, biertafels en publiek, het is net een droom die uitkomt”, antwoordt een van de crewleden van de band Wahnsinn lachend op de vraag wat de band ervan vindt dat ze nu tóch op het podium staan, op het Kaasplein in Markelo. Snel reageert hij wat serieuzer dat ze dit, een paar weken geleden écht nog niet hadden durven bedenken. De band zag hun volle agenda leeg lopen door de corona maatregelen. Optredens, waaronder het optreden op de zaterdagmiddag in de feesttent van het Dorpsfeest Markelo werden vanaf maart 2020 massaal geannuleerd. “Gelukkig zorgen de versoepelingen dat we weer kunnen spelen en het publiek kunnen laten genieten van onze muziek”, geven de bandleden aan.

Wie denkt aan de optredens van Wahnsinn in de feesttent van Dorpsfeest Markelo in de voorgaande jaren, weet dat het publiek vrijwel direct inhaakt en daarbij niet alleen danst op de tentvloer, maar het ook hogerop zoekt op banken en de biertafels. Dat zit er vanmiddag zeker niet in. Publiek moet blijven zitten aan de tafels en de drankjes worden aan de tafels gebracht. Ondanks deze regels die momenteel gelden op de terrassen, is het Dorpsfeestgevoel echt wel aanwezig in Markelo, maar anders dan anders.

Op het buitenterras van De Haverkamp werd vanmiddag een Duitse middag georganiseerd onder muzikale begeleiding van de Palemiger Spatzen. ’t Wapen van Markelo had haar terras uitgebreid met het plein voor Het Beaufort waar men genoot van hapjes en drankjes onder muzikale begeleiding van de Remix Partyband. Bij de Tasca speelt Markeloër Richard Jansen vanavond een thuiswedstrijd met zijn band Jaman dut Voedertietels.

De saamhorigheid, het noaberschap is deze dagen sterk aanwezig in ons dorp. De Markelose horeca heeft haar nek uitgestoken om binnen de richtlijnen toch iets te organiseren voor diegene die daar behoefte aan hebben maar doet daarbij wel een beroep op haar gasten: “houd je aan de regels zodat we er samen een machtig mooi feest van kunnen maken”.